6 misstag du inte vill göra när du startar enskild firma

  1. Vara tidsoptimist

Det är väldigt lätt att tro att saker och ting ska gå snabbt och sen när man väl sätter sig in i det så tar det dubbelt så lång tid – minst. Händer detta ofta så kommer du till slut att bli otroligt stressad. Sätt realistiska mål och var medveten om att det även kommer att dyka upp en och annan oväntad händelse som du kanske måste ta tag i direkt. Bli inte heller upprörd om du inte har hunnit allt som står på dagens lista. Världen går inte under och det finns alltid en morgondag. Försök att inte jobba över för mycket utan håll dig till den arbetstid som du från början bestämt. Du kommer då att trivas mycket bättre.

  1. Tro att man ska bli rik direkt

Du kommer inte att bli rik som ett troll direkt. Troligtvis måste ditt företag först få några år på nacken innan du ser några större summor pengar. Om du tänker starta enskild firma för att bli superrik på ögonblicket så får du tänka om. Startar du firma för att det är något som du brinner för så är du dock inne på rätt spår. Börja med att få till en hyfsad månadslön, så kommer de stora pengarna förhoppningsvis senare.

  1. Tro att företaget ska sköta sig själv

En del tror att ett företag bara behöver startas upp och sedan sköter sig själv. Tyvärr är det inte så. Du behöver lägga ner din dyrbara tid i företaget för att få det att gå runt, men också för att få det att växa i framtiden. Du kommer inte att kunna sitta och rulla tummarna och håva in pengar. I alla fall inte i uppstarten av ditt företag.

  1. Låta bli att ta reda på fakta

Det kan vara lätt och väldigt bekvämt att lyssna på andra. Det finns dock en fara i detta eftersom det andra säger kanske inte alls stämmer. Ibland kanske informationen stämmer, men inte för just ditt företag. Det är därför otroligt viktigt att du själv tar reda på fakta. Det är viktig tid att spendera framför skärmen.

  1. Tro att alla pengar som kommer in är lön

Ett misstag som väldigt många gör när de har startat enskild firma är att man ser alla pengar som rullar in på kontot som lön. Det kan vara svårt att skilja mellan den privata ekonomin och företagets ekonomi i en enskild firma, men man måste inse att lite mindre än hälften av de pengar som kommer in kommer att gå till skatt och sociala avgifter. Det är därför viktigt att du inte tar för lite betalt av dina kunder.

  1. Strunta i marknadsundersökningen

Marknadsundersökningen är viktigare än vad många tror. Du behöver veta vad kunderna tycker och tänker. Alla tänker inte som du själv och det är ju faktiskt kunderna som ska köpa dina produkter. Det är så klart omöjligt att göra alla nöjda, så marknadsundersökningen kommer att bli en indikation på saker att fundera på.image
David Hagberg  527 visningar
Senast uppdaterad: 5/9/2019 3:57 PM

Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile