Låt makeup-drömmen bli verklighet och starta enskild firmaNär du funderat klart över om du ska påbörja det fantastiska fria livet som egenföretagare eller inte och fattat ett beslut om att ta tag i saken bör du också ha en affärsidé. Vi har tidigare skrivit om att starta företag och öppna ett gatukök såväl som att bli yogainstruktör på ett eget yogacenter, men du har kanske en annan dröm. Du kanske alltid har haft ett stort intresse för att sminka dig och vill ge dig in i skönhetsbranschen.

Du har kanske någon gång haft en dröm att få sminka filmstjärnor och popartister. En möjlighet att möta och jobba för de idoler du bara har sett på TV. Men om du är villig att arbeta hårt är den drömmen kanske möjlig att besanna.

Starta upp verksamheten

I alla företagares start-fas gäller det att vara påläst och kompetent inom sitt yrkesområde. Du vill ju ha möjligheten att kunna konkurrera med andra verksamma i branschen på marknaden. Ingen vill satsa tid och pengar på ett företag som med en gång kommer slås omkull av en alltför hård konkurrens. Det är därför viktigt att du har huvudet med dig i ditt företagande.

Om du har en makeup-utbildning så är detta förstås mycket behjälpligt för att skapa ett förtroende för din verksamhet. Det tydliggör för omvärlden att du kan dina saker. Skönhetsbranschen är drabbad av hård konkurrens och det är viktigt att vara bäst för att kunderna ska dras till just din verksamhet. Satsa därför på kvalitet och var flexibel när det kommer till att anpassa dig till kundens behov.

Yrket bär inte med sig den fetaste lönen på marknaden. Framför allt inte innan du har byggt upp ett starkt varumärke. Försök därför att hålla kostnaderna så låga som är möjligt. Exempelvis genom att undvika att ha en egen lokal och välja rätt bolagsform när du startar upp. Om du dessutom arbetar på resande fot har du säkert bättre möjlighet att träffa alla kändisar du drömt om att möta.

Onödiga utgifter

Men du vill kanske inte börja med att lägga ut 50 000 kronor i aktiekapital bara för att påbörja verksamheten som ett aktiebolag. Det kan vara betydligt mer lönsamt att starta enskild firma i det inledande skedet. Detta sätt att spara in pengar i början av ditt företagande lämnar mer utrymme för marknadsföring.

Starta enskild firma är inte det lättaste. Det är inget företagande. Men det är både en rolig och lärorik utmaning som kan ge mycket tillbaka om du är villig att lägga ner hårt arbete. Det finns dessutom bra hjälp att få för att komma igång med denna typ av verksamhet. Här på vår sida hittar du bra rådgivning om hur du kommer igång med att starta enskild firma på bästa möjliga sätt. I rollen som företagare är det viktigt att våga be om hjälp. Det är då du lyckas som bäst.

image
David Hagberg  531 visningar
Senast uppdaterad: 5/9/2019 4:25 PM

Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile