Så gör du för att starta enskild firmaSom privatperson är det en bra idé att starta enskild firma eftersom det är den enklaste formen av företagsverksamhet. Tänk på att i en enskild firma har du själv ansvaret för företagets skulder. Till skillnad från när du startar ett aktiebolag. Men administrationen av företaget är betydligt enklare. Du kan fokusera på din egen verksamhet. Istället för att behöva lägga onödig tid på pappersarbete.

Det enda som krävs för att starta enskild näringsverksamhet är att du ansöker om att bli godkänd för F-/FA-skatt och registrerar dig för att betala moms. Det alltid är du själv som privatperson som är ansvarig för ingångna avtal, skulder och andra förpliktelser i firman, och har du tänkt syssla med flera verksamheter behöver du bara starta enskild firma en gång. De olika verksamheterna beskattas och redovisas nämligen alltid tillsammans. Firmans organisationsnummer består av ditt eget personnummer, och om du vill kan du också registrera ett valfritt företagsnamn.

Ansök om F-/FA-skatt för att starta enskild firma

En stor fördel med att välja just en enskild firma när du ska starta företag är att processen är väldigt smidig. Från det att du bestämt dig för att starta egen verksamhet till att ditt företag är redo att ta emot de första kunderna tar det nämligen bara några dagar. För att ansöka om F- eller FA-skatt behöver du ange dina personuppgifter och information om firman du vill starta. Du kan på samma gång också momsregistrera dig. Du kan anmäla dig som arbetsgivare om du behöver anställa någon i ditt företag. Du ansöker om F-skatt om du endast kommer att arbeta inom din egen firma. Men har du även en anställning där din arbetsgivare gör skatteavdrag är det alternativet FA-skatt du ska välja.

Kom igång med ditt företag på bara några dagar

Det enklaste när du ska starta enskild firma är att använda dig av någon e-tjänst. Den hjälper dig med ansökan och sköter allt pappersarbete. Går du igenom oss så får du allt som behövs för att du ska kunna skicka in din ansökan direkt. I tre enkla steg registrerar du din nya firma och får all nödvändig hjälp på vägen för att det ska gå så smidigt som möjligt. Registreringen sker helt via nätet. Det tar bara några minuter att fylla i den information som krävs för att din ansökan ska bli komplett. Många svenskar tar chansen att byta yrkesbana eller få ett friare liv genom att starta enskild firma. Har du också funderat på att bli din egen arbetsgivare? Det har aldrig varit enklare än nu att starta ett eget företag på bara några dagar.

image
David Hagberg  395 visningar
Senast uppdaterad: 3/26/2019 2:27 PM

Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile