Här är den enklaste formen av företagande

Enskild firma är den enklaste formen av bolag

Om du funderar på att starta ett alldeles eget företag, så är det ganska sannolikt att du väljer att starta en enskild firma. Detta är den enklaste formen av de företagstyper som finns på marknaden idag.

Enskild näringsidkare

Väljer du, som många andra som vill starta ett nytt företag, att starta just en enskild firma, så kommer du som privatperson att bli enskild näringsidkare i den firman. Detta betyder att du som privatperson är ansvarig för att hålla de avtal som du skriver under samt att företagets räkningar och skulder betalas som de ska.

Krav

Det finns så klart vissa krav som måste uppfyllas för att du ska få bli enskild näringsidkare och få starta en enskild firma. Du får till exempel inte vara i konkurs eller ha näringsförbud. Du får faktisk ansöka om att bli enskild näringsidkare redan vid 16 års ålder, men då måste du dina föräldrar ge sin tillåtelse först.

Skydda ditt namn

Om du vill så kan du i mer eller mindre omfattning skydda ditt varumärke eller namnet på din enskilda firma. Det beror helt och hållet på hur rädd du är om namnet så klart. Du måste inte skydda det, men det är oftast att rekommendera. Om du är osäker på hur man går tillväga så hjälper vi dig gärna.

Revisor

Om du har tänkt att starta din enskilda firma själv och utan några anställda så behöver du oftast inte tänka på att registrera en revisor på ett tag. Du deklarerar ditt företags vinst i din personliga, årliga deklaration. Det kan dock vara bra att känna till att om du i framtiden får fler än 50 anställda i ditt företag så måste du börja tänka på detta. Speciellt om du har mer än 40 miljoner kronor i balansomsättning och mer än 80 miljoner i nettoomsättning. Uppfyller du två av dessa villkor så måste man registrera en revisor.

Prokura

Ibland kan det kännas ensamt att starta en enskild firma. Om du vill ha hjälp med att ha en person som kan företräda dig i din näringsverksamhet så kan du utse en person som får denna typ av fullmakt. Detta kallas prokura. Han eller hon kan då hjälpa dig med inköp eller företräda dig på andra sätt.

En enskild firma är den enklaste typen av företag i Sverige, men det är ganska vanligt att man ändå tycker att det verkar krångligt. Man kanske själv känner osäkerhet när det gäller att ansöka. Det är där vi kommer in. Vårt jobb är att göra det så enkelt som möjligt för dig och vi sköter gärna hela processen åt dig, så att du kan ägna dig åt det som kanske känns mest viktigt för dig. Nämligen att få fart på din firma och börja sälja.


image
David Hagberg  144 visningar
Senast uppdaterad: 2019-03-11 15:38

Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile