Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

 

Starta egenanställning eller starta enskild firma?

Hur fungerar egenanställning?

Egenanställningsföretaget fungerar nästan som en arbetsgivare som sköter det administrativa så som lön, skatter och fakturering. Det är du själv som ansvarar för att hitta uppdrag och kunder. När uppdraget är slut så upphör också anställningen hos egenanställningsföretaget. Företaget är avtalspart mot kunderna men det är du som utför själva jobbet.

Meddela dina kunder att det är företaget som är kundernas juridiska uppdragstagare och att de har F-skatt. Det är ditt ansvar att ha ett giltigt avtal med egenanställningsföretaget. Egenanställningsföretag kan också kallas för faktureringsföretag, självanställningsföretag eller plattformsföretag.

När du har genomfört ett arbete brukar det fungera så att du lämnar in ett fakturaunderlag till egenanställningsföretaget som sedan i sin tur skickar ut en faktura till din kund. Din kund betalar sedan egenanställningsföretaget som betalar ut lön till dig och gör nödvändiga avdrag för provision, arbetsgivaravgifter och preliminärskatt. Avtalet som du har med egenanställningsföretaget är avgörande för när du får din löneutbetalning. Det är viktigt att du är noggrann med att läsa igenom villkoren så du vet vad du tackar ja till och hur hög avgiften till egenanställningsföretaget blir.

Tack vare att företaget betalar arbetsgivaravgifter på din lön så betalas också pensionsavgifter in som går till din allmänna pension. Hur mycket det blir beror helt på hur hög lön du har. När det gäller tjänstepension är det inte lika givet, kolla upp det med företaget och om det saknas så är det klokt att själva spara ca 4-5 procent av din inkomst, så motsvarar det ungefär vad anställda brukar få inbetalt till tjänstepensionen.

Starta enskild firma

Om det här med egenanställning inte verkar vara något för dig så kan du överväga att starta enskild firma. Går du genom oss när du etablerar din enskilda firma så förenklar du processen avsevärt.

image
David Hagberg  942 visningar
Senast uppdaterad: 3/22/2019 1:13 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile