Starta enskild firma och ha kvar A-kassaJa, det kan kännas lite orättvist ibland. Man har betalat in de där pengarna till A-kassan månad efter månad och plötsligt blir man arbetslös. Det är då tur att A-kassan finns så klart och det är väl inbetalda pengar man nu får tillbaka. Om du vid det här tillfället bestämmer dig för att bli företagare, så upphör dessvärre din rätt till A-kassa. Anledningen är att pengarna från A-kassan inte är till för att bygga upp en företagsverksamhet och får inte heller bli någon sorts inkomstutfyllnad om ditt företag inte går med den lönsamhet som du tänkt dig.

Hur kan man då få in lite pengar under övergångsperioden. Då man går från arbetslös tills man är redo att starta enskild firma och bli företagare på heltid? Man får som sagt inte A-kassa när man väl har startat upp sitt företag. Men man får faktiskt göra vissa förberedelser för att starta enskild firma och samtidigt få ersättning. Du får till exempel göra beräkningar och marknadsundersökningar för att kunna bedöma om du verkligen ska starta upp eller inte. Du får dock inte aktivt söka kunder.

Behöver man intäkter under den första tiden när man tänkt bli företagare kan det vara läge att söka starta eget-bidrag. Detta ger samma ersättning som A-kassan skulle gjort under ett halvårs tid. För att få detta bidrag måste du dock ha varit arbetslös en viss tid och även under denna tid sökt arbete utan att lyckas. Om detta inte är fallet för just dig, så finns det andra finansiärer, inkubatorer och uppstartningsfonder som du kan vända dig till när du känner att det är dags att starta upp.

image
David Hagberg  396 visningar
Senast uppdaterad: 5/9/2019 4:02 PM

Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile