Starta enskild firma – skydda ditt varumärkeVarumärket på ditt företag är ansiktet utåt när du ska starta enskild firma. Det som kunderna ser, och förhoppningsvis känner igen efter ett tag. Det är därför väldigt viktigt att du skapar ett starkt varumärke för ditt företag och se också till att skydda ditt varumärke så att ingen annan kan använda sig av det. Efter att du skyddat ditt varumärke så leder det ofta även till bättre affärer, speciellt om det blir ett så starkt varumärke så att kunderna förknippar det med dina produkter och din otroligt vänliga och tillmötesgående kundtjänst. Nöjda kunder är återkommande kunder.

En varumärkesregistrering gäller i tio år i Sverige och förlängs sedan med tio år i taget. Ditt varumärke räknas som en av företagets immateriella tillgångar och det höjer värdet på ditt företag markant. Om du vill sälja ditt företag i framtiden så är det värt mycket mer om du har ett skyddat varumärke när du ska starta enskild firma och det kommer att sälja för ännu mer om du har arbetat fram ett mycket starkt och välkänt varumärke.

Skulle det hända att någon försöker använda sig att ditt varumärke när det är skyddat, så kallar man det för varumärkesintrång och man vänder sig då till Patent- och marknadsdomstolen. Domstolen förbjuder då ofta fortsatt intrång. Företaget som gjort intrånget kan dömas till böter, eller till och med fängelse.

Starta enskild firma och ansöka om varumärkesskydd

För att kunna ansöka om varumärkesskydd, så måste varumärket vara unikt. Det måste särskilja sig från andra varumärken. Det får alltså inte registreras om det kan förväxlas med ett namn eller en firma som redan finns. Man får inte heller registrera ett varumärke som kan vara vilseledande för allmänheten.

Om du är på gång att starta enskild firma och vet precis hur ditt varumärke och din logga ska se ut, så se till att registrera det snabbt. Efter att du har gjort det kan du känna dig lugn för att det bara är du som kan och får använda det. Vill du ha hjälp med registrering av ditt företag så kan du göra registreringen här på vår sida! 

image
David Hagberg  582 visningar
Senast uppdaterad: 3/26/2019 3:51 PM

Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile