Starta enskild firma som medborgare utanför EU/EES eller asylsökandeTidsbegränsat uppehållstillstånd och driva eller starta enskild firma

Det kan hända att du ansökt om asyl och fått ett tidsbegränsat uppehållstillstånd. Om du kan försörja dig genom att starta enskild firma och gå med vinst kan dina chanser att få ett permanent uppehållstillstånd öka. Olika krav och regler gäller för företagare som har tidsbegränsat uppehållstillstånd och vill starta enskild respektive de som sedan innan inte har tidsbegränsat uppehållstillstånd. För att egenföretagare ska kunna starta företag krävs att du ska kunna visa att du kan försörja dig. Samt att det finns kapital nog att driva ditt företag med vinst i minst två år efter att ha startat eget.

Vill du som tidigare har tillstånd att studera i Sverige ansöka om att få uppehållstillstånd som egenföretagare för att starta enskild firma efter studierna? Då måste du lämna in en ansökan innan studierna slutar gälla. Skicka med intyg om dina studieresultat som bevisar att du uppfyllt minst 30 högskolepoäng eller har forskat en termin i Sverige.

Krav för uppehållstillstånd för att starta enskild firma

För att ansöka om att få tillstånd att starta egen firma i Sverige som medborgare utanför EU/EES eller asylsökande krävs följande saker:

  • Att du har ett pass som är giltigt
  • Att du kan visa på tidigare erfarenheter inom din bransch och goda kunskaper att starta enskild firma.
  • Att du kan visa att du har relevant kunskap språken svenska och/eller engelska
  • Att du visar på att den som driver företaget och har det avgörande och yttersta ansvaret är du. Samt att du äger minst hälften av den enskilda firman du vill starta
  • Att företagets tjänster eller varor kan antingen produceras eller säljas i Sverige.
  • Att du bevisligen har tillräckligt med kapital för att försörja dig och din familj de första 2 åren.
  • Att din budget är trovärdig och att du har underlag för den.
  • Att du kan visa på kontakter med kunder och/eller nätverk i Sverige.
image
David Hagberg  343 visningar
Senast uppdaterad: 3/25/2019 12:50 PM

Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile