Starta enskild firma som naturguide

Att arbeta som naturguide

Att arbeta som naturguide är ett spännande och omväxlande arbete. Du behöver både vara social och vara intresserad av naturen. Som naturguide kan du få uppdrag från museum, friluftsföreningar, privatperson och statliga myndigheter. Det gäller att vara kunnig inom det område man specialiserar sig på oavsett om det är vatten, skog, fjäll eller någon annan miljö. Som naturguide är det din uppgift att vara en inspirerande pedagog i förhållande till dina kunder. Att starta enskild firma och jobba som naturguide är inte svårt rent formellt och inte heller praktiskt. Du behöver förmodligen ingen särskild lokal och inte heller några anställda till en början. Det svåra är snarare att hitta tillräckligt mycket kunder. Men om du inte är ekonomiskt beroende av din firma i början så behöver inte heller det vara något problem.

Ekonomi, redovisning, skatter och moms

När du startat enskild firma så bör du ha koll på vilka lagar som gäller den kommer till skatter, moms och redovisning. Som enskild näringsidkare är du skyldig att föra bok på alla ekonomiska transaktioner som sker till eller från firman. Dessutom ska du göra ett bokslut i slutet av varje räkenskapsår. Det vanliga är att man betalar in en preliminär skatt varje månad och sedan justeras denna i slutet av året beroende på hur mycket firman gått med vinst.

Det finns gott om sajter som kan hjälpa dig att komma igång med din enskilda firma. Vi rekommenderar att du använder dig av vår hemsida, här får du hjälp för att enkelt starta upp din firma.


image
David Hagberg  86 visningar
Senast uppdaterad: 2019-03-11 15:43

Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile