Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

 

Underskott, överskott och att starta enskild firmaI den här artikeln kommer vi titta närmare på vad begreppen ”överskott” och ”underskott” innebär. Vi kommer också gå igenom hur du kan starta enskild firma för att kunna betala eventuell skatt på ditt överskott.

Överskott

Överskott betyder något som blir över. När man syftar till överskottet i ett företag syftar man till den beskattningsbara vinsten som företaget gjort.

Underskott

Om det inte finns någon vinst och företaget har gått med förlust, betyder det således att företaget har skulder. I detta fall talar man om att det råder ett underskott i företaget.

Det har betydelse om en näringsverksamhet har överskott och en annan verksamhet har underskott eftersom du inte får kvitta ett underskott i en näringsverksamhet mot ett överskott i en annan näringsverksamhet.

Registrera din verksamhet och betala skatt på överskottet

Begreppen underskott och överskott är vanliga inom företagsvärlden. Om man bedriver en verksamhet som är självständig, långsiktig och med vinstsyfte så är det viktigt att registrera sin verksamhet så att man får möjlighet att betala skatt på sitt eventuella överskott (den beskattningsbara vinsten) i företaget. Om du är nybörjare inom företagande är det enklaste att starta enskild firma.

image
David Hagberg  554 visningar
Senast uppdaterad: 3/25/2019 3:25 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile