Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

 

Uppehållstillstånd och att starta enskild firma i SverigeRegler för att starta enskild firma som nordisk medborgare eller medborgare av i EU/EES

Som nordisk medborgare behöver du inte något uppehållstillstånd för att bosätta dig i Sverige. Detta gäller dig som kommer från länderna Danmark, Finland, Norge och Island. Om du är folkbokförd i något av dessa länder behöver du inte ansöka till migrationsverket om att få uppehållstillstånd utan bara registrera dig hos skatteverket för att få starta enskild firma, starta företag.

Som medlem i EU/EES gäller andra regler för dig som vill starta enskild firma. Du har uppehållsrätt att stanna i Sverige i tre månaders tid utan att behöva ansöka om uppehållstillstånd. Detta gäller inte för dig som är medlem i Schweiz. Om du kommer till Sverige för att starta egen firma måste du kunna bevisa att du faktisk har en verksamhet i Sverige. Det spelar också roll om du som vill starta eget kommer ensam till Sverige eller kommer med din familj.

Regler för att starta enskild firma som medborgare utanför EU/EES eller asylsökande

Du som vistas i Sverige mer än tre månader med målet starta enskild firma, driva eller gå in som delägare i ett företag måste ha ett uppehållstillstånd. Om du sökt asyl och fått ett tillfälligt uppehållstillstånd kan du, med hjälp av att starta enskild firma, i vissa fall få permanent uppehållstillstånd. Men bara om du kan visa att du kan försörja dig nu och i två år framöver.

Företagare med enskild firma som ska starta eget i Sverige men inte ska stanna mer än 3 månader behöver inte ansöka om uppehållstillstånd för att arbeta i Sverige. Det kan dock vara så att du behöver ett visum för att besöka Sverige. Det måste ansökas om på förhand och är viktigt att du kollar upp.

Kraven för att få uppehållstillstånd är många som egen företagare och för att få starta enskild firma i Sverige. Det är viktigt att vara noga med att ha koll på allt detta innan du reser hit för att starta eget.

Några exempel på krav är:

  • Ett giltigt pass
  • Att du kan bevisa att du har erfarenhet och goda kunskaper för din bransch
  • Att du kan visa ett trovärdigt underlag för din budget

 

image
David Hagberg  566 visningar
Senast uppdaterad: 3/25/2019 12:21 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile