Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Kan man ha anställda i en enskild firma?

Tvärtemot vad många kanske tror så går det alldeles utmärkt att ha anställda i en enskild firma. Men på grund av hur denna bolagsform fungerar så är det inte något som vi rekommenderar. I en enskild firma är ägaren personligt ansvarig för företagets ekonomi. Man måste till exempel själv betala de skulder som eventuellt uppkommer i företaget.


En enskild firma är inte en egen juridisk person, som till exempel ett aktiebolag. Därför är det en risk att anställa personer i den enskilda firman om man inte kan lita på dem. I så fall är det bättre att starta ett handelsbolag, vilket är en bolagsform som fungerar på samma sätt som enskild firma. Skillnaden är att man kan vara flera ägare i ett handelsbolag, och då tar varje ägare ett lika stort ansvar för företagets ekonomi. Vill du anställa någon i ditt företag kan du därför först överväga om det inte är bättre att ni startar ett handelsbolag tillsammans.


Registrera dig som arbetsgivare


Om du ändå bestämt dig för att ha anställda i en enskild firma måste du först registrera dig som arbetsgivare. Detta är kostnadsfritt och ska göras första gången du ska anställa någon i företaget. Du måste sedan skicka in en arbetsgivardeklaration varje månad. Där fyller du i hur stora löner och förmåner du betalt ut samt hur mycket inkomstskatt och arbetsgivaravgifter du dragit av för de anställda. Tänk på att räkna lite på vad det kommer att kosta dig att ha en anställda i företaget innan du bestämmer dig.


När du vill ha anställda i en enskild firma kan du välja mellan tillsvidareanställning eller tidsbegränsad anställning. Du bör också skriva ett anställningsavtal där du och den anställda avtalar om vilka anställningsvillkor som gäller.


Låt oss hjälpa dig att starta en enskild firma


Oavsett om du har tänkt att anställa någon eller inte så kan vi hjälpa dig att starta din enskilda firma. Vi tar hand om hela processen, och det enda du behöver göra är att fylla i ett enkelt formulär. Ett misstag sker så lätt, och därför kommer våra experter att granska dina uppgifter innan de skickas vidare till de svenska myndigheterna. Du blir också tilldelad en personlig handläggare som du kan rådfråga om det är något du undrar när det gäller ditt företag. Passa på att starta din enskilda firma direkt, så kan du starta verksamheten inom bara några dagar.

image
Owen Faenza  3456 visningar
Senast uppdaterad: 5/21/2019 1:30 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile