Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Asylsökande och bli enskild näringsidkare med e-handel

När du är ny i ett land finns det många frågetecken. Då är det viktigt att få rätt hjälp. Det gäller inte minst när man ska hitta ett sätt att försörja sig och kanske också sin familj. Om det är svårt att få jobb kan det vara en utmärkt idé att satsa på att starta upp ett eget företag. Om man kommer till Sverige som asylsökande finns denna möjlighet redan under asylansökning-processen. Men det gäller att veta hur man ska gå tillväga för att komma igång. Det kan till exempel vara smart att registrera verksamheten genom att starta enskild firma och bli enskild näringsidkare.

Ett smart sätt om man på ett billigt sätt vill driva verksamheten hemifrån är att starta upp en e-handel. Med en så kallad webbutik sker all försäljning över nätet och du gör det mesta från datorn. Det kan vara en fördel om du har kunskap om försäljning, handel och om IT. Men det är inte omöjligt att lyckas ändå. Dessutom finns en mängd lagar och regler knutna till området. Det är därför viktigt att vara påläst om man ska bli enskild näringsidkare med e-handel. Men oroa dig inte, det finns bra hjälp att få. 

Fördelen med att starta denna typ av verksamhet är att det är förhållandevis billigt att komma igång. Du behöver visserligen ett bra domännamn och en användarvänlig webbshop som drar folk. Men kostnader för lokal och anställda förekommer inte i samma omfattning som om du skulle starta upp en fysisk butik. Detta gör det enkelt om du har en begränsad ekonomi när du flyttar till Sverige.