Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Att starta eget och få en andra karriärStarta eget och få det bästa mellan två världar

Det finns många fördelar med att starta eget, men fördelen med att vara fast anställd är regelbundenhet. Du vet att du kommer få lön varje månad och du vet hur mycket. Detta ger en stabil ekonomi då du kan planera flera månader framöver. En annan fördel är att du kan känna dig trygg som person och inte behöva stressa över det ekonomiska. Det är dock inte alltid så kul att vara fast anställd. Repetitiva och tråkiga arbetsuppgifter kan lämna dig frustrerad och ostimulerad. Ett sätt att få det bästa av båda världarna är att starta eget vid sidan av. Du kan jobba på helger och kvällar medan du startar upp företaget. Sedan kan du, om allt går bra, säga upp dig. Denna mjukstart ger dig möjlighet att på ett tryggt sätt starta eget utan att riskera för mycket!

Att hitta balansen

Det svåra med att starta och samtidigt ha ett fast jobb är att hitta balansen. Att starta eget gör man enkelt här på vår sida. Många väljer att starta eget lite som en hobby. Du kan då ha kvar din anställning och trygghet. Att starta eget vid sidan av är ofta oproblematiskt. Om företaget däremot går väldigt bra kan det vara svårt att hitta tid till allt. Att jobba heltid och samtidigt driva företag på helger och kvällar kan vara tufft. Om du bor ensam är det kanske okej, även om du inte får så mycket fritid. Har du däremot familj är balansen svår att hitta. Efter ett tag kan du vara tvungen att välja mellan företaget eller den fasta tjänsten. Vid det laget är det nog redan uppenbart vad som passar dig bäst och du kan ta ett enkelt beslut!

Avtal och att starta eget

Att starta eget som en andra karriär är inte alltid uppskattat av arbetsgivare. Ibland finns det med i avtalet att man inte får göra det. Det kan vara skriver att konkurrerande verksamheter inte är tillåtna att drivas. Det är förståeligt av arbetsgivare som vill ha sina anställdas fulla fokus. Om man startar eget vid sidan av sitt arbete finns risken att du inte presterar fullt på jobbet. Om det är viktigt för dig att kunna ha två karriärer måste du vara noga med avtalen. Prata med din arbetsgivare om hur du vill lägga upp ditt arbetsliv med att starta eget. Tillsammans kan ni säkert hitta en lösning!

image
Hans Kahn  997 visningar
Senast uppdaterad: 9/7/2021 5:42 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile