Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Behöver jag ett företagskonto till enskild firma?Det finns egentligen två val när det gäller företagskonto för en enskild firma.

Antingen skaffar du ett företagspaket eller så skaffar du ett privatkonto och köper till de tjänster som du behöver för ditt företag.

Inget är så klart rätt eller fel, det beror helt enkelt på vad som passar just dig som har enskild firma bäst.


Företagspaket.

Vad för slags bankkonto ska man då välja därsom man har en enskild firma? De flesta bankerna rekommenderar vad de kallar för företagspaket där bland annat ett företagskonto ingår.

Oftast ingår även rådgivning, tillgång till internetbank, minst ett bankkort, e-bokföring, Swish-nummer, tjänstepension, nyhetsbrev och anslutning till ett bankgiro i detta företagspaket.

Paketet har en fast kostnad medan varje enskild tjänst för sig har separerade kostnader. Här gäller det för dig som egenföretagare att räkna på vad som är mest gynnsamt för ditt företag.

Behöver du verkligen allt som ingår i paketet, så som företagskort eller bankgiro?

Rådgivning brukar ju vara relativt lätt att få utan extra kostnad av en bra bank. Beroende på bank finns det speciella erbjudanden, starterbjudande och paketlösningar.

Kolla upp och jämför alla banker mot varandra. Det kan löna sig!


Kan jag använda privatkonto?

Bankerna vill inte alltid erkänna det, men det går faktiskt lika bra att använda sig av ett privat bankkonto för en enskild firma. Vilket är en billigare lösning om det är just ett bankkonto man är ute efter.

Faktum är att det är väldigt vanligt idag, i synnerhet för mindre, kämpande, ofta nystartade företag som fortfarande måste vända upp och ner på plånboken för att få rörelsen att gå runt.

Om man väljer att öppna ett privatkonto, så bör man dock var medveten om att vissa tjänster kan behövas köpas till, utöver bankkontokostnaderna.

Man får inte heller samma möjlighet att skilja på inkomster och utgifter på samma sätt som man får med ett bankgiro.

Man får helt enkelt inte lika mycket information om kunden när man väljer privatkonto.

I framtiden kan det också kännas lite krångligt att byta bank om man har allt uppsatt och kunderna har ens nummer inlagda.

Om man inte har något bankgironummer måste kunderna vara med på att betala in direkt på ditt konto. Att använda sig av privatkonto kan också vara knepigt rent juridiskt.

För aktiebolag rekommenderas inte privatkonto överhuvudtaget. När det kommer till enskild firma och handelsbolag kan det gå bättre, men

verksamhetens ekonomi ska likväl redovisas separat.

Därför kan det vara enklare och smidigare med två olika konton för verksamheten och för dig som privatperson.


Starta enskild firma.

Är du i startgroparna och ska starta enskild firma så är det mycket att tänka på. Vill du ha hjälp eller tips eller kanske någon att bolla idéer med

så är du varmt välkommen att slå oss en signal! 

image
Hans Kahn  27693 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 8:57 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile