Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Från bibliotekarie till enskild firma med bokhandelLämna yrket som bibliotekarie

Om du någon gång för många år sedan fattade beslutet att bli bibliotekarie så märkte du ganska snart att det är svårare än du tror. Utbildningen är lång och lönerna är låga. Höga studielån kan göra det svårt att göra det till en lönsam affär.

Men vad gör man inte om man älskar att arbeta med böcker och information. Det finns förstås alternativ. Du kan starta företag som bokhandlare exempelvis.

Öppna en bokhandel i staden där du bor och fortsätt leva i den värld av litteratur som du älskar så mycket. Dessutom får du pröva på hur det är att starta enskild firma.


Starta enskild firma passar bäst

För det är en enskild firma som antagligen passar dig bäst. Även om du får fart på verksamheten är det inte lätt för en bokhandel att göra stora vinster. Det är därför en god idé att inte ha utgifter för aktiekapital till aktiebolag exempelvis.

Denna verksamhet är mycket för dig som vill ha detta som ett intresse och kunna leva på det samtidigt. Men vänta dig inte att bli rik. Konkurrensen är idag hård på grund av bokhandel via internet.

Det är mycket möjligt att även du behöver ha en online butik för att det ska komma in tillräckligt med inkomster i verksamheten. Men att starta enskild firma och driva en bokhandel som det är fullt tillräcklig.

Glöm aldrig att bara för att något är svårt betyder det inte att det är omöjligt.


Så får du mer tid

Bibliotekarie är alltså din bakgrund. Det betyder att du studerat till en akademisk examen med biblioteks- och informationsvetenskap som huvudämne i 3–5 år. Det är bra jobbat.

Men som anställd i yrket kommer du aldrig upp på en bruttolön högre än 26–30 000 kronor i månaden under ditt yrkesliv. När du ska sälja böcker i din bokhandel är det i alla fall upp till dig hur mycket tid du lägger ner på att få böcker sålda.

Idag finns goda förutsättningar för företagare att skapa mer tid för sig själv till detta genom att låta någon annan ta hand om mer byråkratiska uppgifter.

Ett exempel är att du kan låta någon annan hjälpa dig med allt när du ska starta upp en enskild firma. 


Be om hjälp när du behöver det

Du som tar initiativet och vågar överlåta ansvaret för delar av arbetet i ditt företag till någon annan har bättre förutsättningar att lyckas som företagare. Det gäller även dig som ska starta upp en bokhandel.

Om du ber om hjälp från någon annan lär du dig nya saker som du för det mesta kan ha god användning av som företagare.

Men oavsett vad det gäller och vem du ber om hjälp är det alltid viktig att du rådfrågar någon som kan sin sak. 

image
Hans Kahn  2555 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 2:52 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile