Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Har du en enskild firma och vill starta ett till bolag, se hit!Är du redo för företag nummer två så har du en enorm fördel. Du minns säkert hur svårt och tidskrävande det var att sätta sig in i allt när du startade företag nummer ett. Nu har du full koll på sådant som bokföring och varumärkesskydd och det blir en lätt och riktigt trivsam process för dig att syssla med denna gången.

Det är otroligt intressant att se hur mycket lättare allt går andra gången man gör något.


Tidskrävande att starta enskild firma

Trots att du vet vad du gör så är det så klart tidskrävande att starta ännu en enskild firma. Vill du ha hjälp med registrering så kan du göra den med hjälp av oss.

Här kan du få hjälp med den nya uppstarten så att du kan koncentrera dig på viktigare saker.


Jämn fördelning

Det är bra att tänka på vilken tidfördelning du har tänkt dig mellan de två bolagen. Den nya enskilda firman kan kräva mer av din tid i början, så se till att bolag nummer ett inte blir lidande.

Du har säkert redan en plan på detta dock. Kanske har du anställtnågon som ska sköta om företag nummer ett redan.


Starta aktiebolag istället för enskild firma

Det är många som startar sitt första företag som enskild firma eftersom man då inte behöver lägga in något aktiekapital. Är det dags för en ny produkt, så kan man dock inte starta en till enskild firma eftersom man enbart kan ha en enskild firma i Sverige.

Så alternativet blir att starta ett aktiebolag istället. Man kan då lägga båda de företag som man tänkt sig i sitt aktiebolag istället.

Detta fungerar så klart bara om man är ensam om att starta båda bolagen, man behöver dock alltid ha en suppleant i sitt aktiebolag, många väljer att låta en familjemedlem eller partner vara suppleant i sitt aktiebolag. 


Fördelar och nackdelar med aktiebolag

Fördelar med att starta aktiebolag istället är att det blir lättare att hålla isär företagets ekonomi och den privata ekonomin. Man kan få lågbeskattad utdelning och det blir lättare att anställa om man skulle vilja eller behöver det. Man har också fler löneförmåner som aktiebolagsägare.

Nackdelarna är att du behöver sätta in 50 000 i kapitalinsats när du startar aktiebolag. Har du en enskild firma från tidigare så kanske du har fått ihop dessa pengar i vinst och då är det ju inte något problem.

Man bör dock inse att de sociala avgifterna blir något högre i ett aktiebolag och att det kan bli något krångligare med bokföring och administration.

Hur du väljer att starta företag nummer två är så klart helt upp till dig. Du kommer säkert direkt att förstå om ytterligare en enskild firma eller ett aktiebolag är bäst för dig.

Att starta ett nytt företag bevisar dock att du vet vad du håller på med och du måste vara en otroligt stolt företagare just nu.

 

image
Hans Kahn  2480 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 3:48 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile