Organisationsnummer när du ska starta enskild firmaNär du ska starta företag själv är handelsbolag och kommanditbolag redan ute ur bilden. För att starta upp något av dessa två ska ni vara två bolagsmän eller fler. Men du kan stå i valet mellan att starta enskild firma eller ett aktiebolag. Oavsett bolagsform behöver bolaget ett organisationsnummer för att betraktas som att existera. Har det inget organisationsnummer finns det inte. De flesta företag och föreningar försöker på egen hand genom myndigheter stångas med jobbig byråkrati som kan vara skönt att lämna över till experter på området.

Men det är inte alla företagsformer som kräver ett organisationsnummer. Oavsett bolagsform. Men om du har enskild firma går det till lite annorlunda.

Men se inte detta som något negativt. Misströsta inte. Det är den enklaste företagsformen att starta upp och om du ändå tycker det verkar bökigt kan du få mycket bra hjälp att komma igång med detta här på vår sida. Du kan få hjälp med hela registreringsprocessen av företaget när den ska startas. Du kan få assistans att tilldelas det som motsvarar ett organisationsnummer. Din enskilda firma registreras med ditt personnummer.

Alla som ska starta enskild firma får registreringsbevis

Företaget eller föreningen får sitt organisationsnummer när myndigheterna har beslutat om registrering. Organisationsnumret står på registreringsbeviset. Handläggningsprocessen kan ta lite tid men alla företag får ett registreringsbevis. Du också.

Det är inte alla gånger det finns möjlighet att satsa de 50 000 kronor som krävs i aktiekapital när du ska starta ett aktiebolag. Det kan helt enkelt bli för dyrt för entreprenören. Då är det nästan uteslutet enskild firma som gäller. Men för att du ska gå till väga på rätt sätt när du startar upp ett företag som inte är ett bolag kan det vara klokt att ta hjälp av experter för att genomföra en process som denna.

image
David Hagberg  22 visningar
Senast uppdaterad: 2019-03-25 16:54

Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile