Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma - 5 toppentipsHär kommer fem stycken otroligt bra saker som jag hade önskat att någon hade behagat yppa för mig innan jag valde att starta ett eget företag. Okej, jag ramlade inte på nosen, men jag hade kanske valt att inte behöva tabba mig så många gånger. Det kommer ändå situationer i en nyetablerad företagares arbetsliv som är mer eller mindre trevliga överraskningar. Lätta på bromsen och placera foten på gasen så kör vi järnet!


1. Var inte rädd för tabbarna

Jag börjar väl här. Ingen sa till mig att misstag är vanligt när man ska starta företag. Jag trodde helt enkelt att det var förlorat när jag inte visste vad jag skulle kalla mitt företag i början. Herregud – tur att jag inte gick hem och började gråta varje gång. Att bli småföretagare innebär i sig att man då och då måste ta risker. Risker som är nödvändiga för att lyckas. Var inte rädd före dessa. Försök i stället att lära dig av dessa misstag och utveckla det hela till något positivt. Man lär sig åtminstone väldigt mycket på vägen.


2. Affärsidén är det viktigaste

Har man ingen affärsidé alls, då vet ag faktiskt inte varför man funderar på att starta enskild firma över huvud taget. De flesta som har kommit på tanken att starta eget har det, men det gäller att hitta rätt affärsidé. Viktigast här ät att man tänker nytt och unikt. Utanför den berömda boxen. Jag ville inledningsvis starta ett kafé som var identiskt med stadens med populäraste kafé bara för att det gick så bra för dem. Som tur är kom en erfaren vän och lyfte ner mig från mina rosa moln och verkligen talade om för mig att jag inte kunde kopiera något som redan fanns. Jag kom på en ny och mer unik idé (i mina ögon även mycket, mycket bättre). Och om du inte har en vän som har stor erfarenhet som kommer och räddar dig, bolla ändå idéerna med andra.


3. Välj det du kan

Har du aldrig ridit förr? Starta för guds skull inte en ridskola med dig som lärare då! Ni fattar nog poängen redan här. Välj en nisch som du kan bra eller varför inte, är bäst på. Energin som du har kommer att behövas åt att få verksamheten att rulla, åt korrekt och välriktad marknadsföring och åt flörtandet med kunder, nya som gamla. Om du dessutom ska lära dig rida mitt i allt detta, då kommer det inte bli särskilt bra. Dessutom kommer du säker att få stora blåmärken på grund av alla fall ner från pållen.


4. Hitta dina kunder

För att få det att gå runt för ett företag måste man hitta sina kunder. De som är just dina kunder, det är de som är villiga att betala för de tjänster eller varor du har att erbjuda. Jag tänkte inte alls på kunder i början, eller jo det gjorde jag så klart, men jag tänkte inte på dem ur deras perspektiv. Bara ur mitt eget. Och i ärlighetens namn, det tjänar inget till. Ställ dig i deras skor (fiktivt såklart) och försök se på ditt företag ur deras ögon. Hur skulle du agerat om du var kund och ställde sig och tittade på ditt nystartade företag?


5. Marknadsför ditt företag smart

Jag visste faktiskt en sak innan jag startade mitt företag, och det var att jag skulle behöva marknadsföra mig. Det jag däremot inte tänkte på var att det var något som man gör hela, hela tiden. Och att man inte tjänar på att marknadsföra sitt företag för döva öron.  - alltså de som faktiskt är fullständig ointresserade av vad man har att erbjuda. Viss marknadsföring är gratis, annan kostar pengar. Se till att det bli väl använda pengar. Alla marknadsföring tar hur som helst tid, och tid är ju pengar som så många redan har sagt. Rikta in dig där du tror eller vet att potentiella kunder faktiskt läser, lyssnar, klickar, och så vidare.

 

image
Hans Kahn  4131 visningar
Senast uppdaterad: 9/6/2021 12:57 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile