Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma som psykolog

Att utbilda sig till psykolog

För att bli psykolog behöver du alltså läsa på universitet eller högskola. Psykologprogrammet är stundtals krävande och det kan dessutom vara svårt att överhuvudtaget komma in på utbildningen. Den är populär och det gäller att höga betyg för att stå sig i konkurrensen.


Att komma igång

När du väl har din examen kan det vara klokt att jobba några år som psykolog innan du startar ditt eget företag. Försök bredda ditt nätverk och hitta potentiella kunder.

Som psykolog är du beroende av att kunderna har förtroende för dig och det gäller att ha en stor kundbas för att kunna leva som psykolog. Du får inte bli för beroende av några få kunder, det blir för sårbart.


Administrativt arbete med att vara egen företagare

I någon mån ingår det alltid ett mått av administrativt arbete när man är egen företagare. Även om du väljer att låta någon annan sköta bokföring och redovisning så är det bra att ha grundläggande koll på ekonomin, hur ska du annars kunna påverka din egen situation?

När du ska starta enskild firma så är det bra att vara påläst kring skatter och moms. Det finns gott om bra sajter på nätet där du kan lära dig mer. Det finns också kommuner som erbjuder gratis kurser kring bokföring och skatt.

Det är viktigt att lära sig att göra rätt från början så slipper man massor av extraarbete i efterhand. De allra flesta människor vill göra rätt för sig och möjligheterna att göra det idag är relativt enkla med hjälp av digitala tjänster och andra hjälpmedel.

Ett bra sätt för att lära sig mer om hur man startar enskild firma är att besöka starta-enskildfirma.se. Där får du bra tips på hur du kommer igång och de hjälper dig att faktiskt starta själva firman.

image
Hans Kahn  4375 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 8:37 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile