Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta företag hemma hos någon annanDet finns många familjer där båda vuxna jobbar heltid. Familjer där ingen vill lägga sin tid på att varken städa eller laga mat. Men här kan du fylla en lucka. Du som är en duktig kock kan laga maten åt dem och ta betalt för tjänsten.

Du startar och driver ditt egna företag. Uppstartskostnaden för denna verksamhet är mycket låg. Du kan hålla dina kostnader nere genom att köpa de produkter du behöver i takt med de uppdrag som du får.

Det är mycket praktiskt för dig som småföretagare. En lyx som inte alla företagare får när de ska starta företag som du.


Det lönar sig att nischa verksamheten

Många gånger brukar det löna sig för företagare att vara nischade och skapa en tydlig bild utåt vad de är bra på. Denna möjlighet finns förstås även när du ska starta företag företag som kock hemma hos någon.

Du kan nischa dig på olika sätt. Exempelvis kan du nischa dig genom att erbjuda ekologiskt, glutenfritt eller närodlat. Teman som har blivit alltmer populärt de senaste åren. Det är bara för att nämna några. Du kan säkert komma på fler.

Särskilt om du är duktig på mat.

Men du behöver ha koll på vilka lagar och regler som gäller för matlagning och hantering av livsmedel.


Du måste hitta din målgrupp

Alla verksamheter behöver en målgrupp att vända sig till. Det fungerar inte att sälja till alla. Du måste avgränsa målgrupperna demografiskt och geografiskt. Du måste väga in ålder, bostadsort, livsstil, utbildningsnivå, yrke eller fritidsintresse. 

Du måste också tänka på vilka andra aktörer som säljer till dina målgrupper idag. Tänk på vad som saknas i de lösningarna. Varje egenskap som saknas utgör en kundnytta du kan ta fasta på. Du kan kanske erbjuda de kundnyttorna till ett rimligt pris.

Leta helt enkelt efter argument till varför kunden ska byta leverantör.

Du måste också testa affärsidén. Det ska du göra på möjliga kunder. Du måste ta reda på om de kan tänka sig att köpa av dig. Det kan vara vänner och tidigare arbetskollegor eller personer du inte känner.

Men de måste tillhöra målgruppen som du vänder dig mot. Det finns till och med en del företagare som tar upp beställningar innan de registrerat sitt företag. Exempelvis innan de bildat ett aktiebolag.

Du som vill veta mer om aktiebolag och hur du registrerar ett sådant kan läsa mer om det här.


Att sälja in affärsidén

När det sedan har blivit dags för dig att sälja in, då pitchar du din affärsidé till kunder, investerare och möjliga partners. Vid denna tidpunkt är det mycket viktigt att du kan din affärsidé perfekt. Du behöver kunna presentera den effektivt.

Du ska gärna ha den redo i olika format. En kortversion som funkar när du bara har några sekunder på dig att fånga

image
Hans Kahn  2142 visningar
Senast uppdaterad: 12/6/2021 11:57 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile