Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta företag som fotografDu som älskar att fotografera har säkert någon gång funderat på att starta eget. Att starta företag som fotograf är mångas dröm eftersom man får jobba självständigt med ett kreativt och intressant yrke.

Om du är kunnig inom fotografi och redan nu har många potentiella kunder är det väldigt enkelt att starta upp ett företag. De flesta fotografer jobbar ensamma och därför är företagsformen enskild firma det bästa valet.

Innan du sätter igång är det viktigt att du har koll på vad som krävs för att starta upp ett eget företag. Läs vidare nedan för att få tips på hur du ska gå till väga och vilka regler som gäller för just enskild firma.


Detta bör du tänka på när du ska starta företag

En enskild firma är ett enmansbolag där ägaren själv ansvarar för företagets ekonomi. Det innebär bland annat att företagets organisationsnummer är samma som ditt eget personnummer.

En stor fördel med enskild firma är att man inte behöver ha något stort startkapital. Det enda som krävs är det du själv tycker att du behöver för att komma igång med firman.

När du ska starta företag som  fotograf behöver du självklart en bra utrustning, och kanske även en lokal där du kan visa upp dina bilder och vistas i på dagarna när du redigerar fotografier och väntar på kunder.

För att starta din enskilda firma krävs att du ansöker om så kallad F-skatt. Då kan du själv betala in dina avgifter och din preliminärskatt. Det är också ett sätt att visa dina kunder att du är seriös med ditt företag.

Om du inte är beredd att säga upp dig från ditt jobb men ändå vill pröva lyckan som egenföretagare kan du registrera dig för FA-skatt. Det innebär att du kan kombinera din vanliga anställning med att fakturera dina nya kunder.

Att du är registrerad för F-skatt ska alltid anges på dina fakturor. Då ska du också själv betala in kommunalskatt, statlig inkomstskatt och sociala avgifter.


Så startar du upp ditt nya företag

Anledningen till att de flesta nya egenföretagare väljer att starta en enskild firma är att det är så enkelt. Idag kan man sköta allting online, och du kan till exempel besöka sidan f-skatt.se för att skicka in din ansökan direkt.

Då får du fylla i ett formulär med alla uppgifter om ditt företag, som sedan granskas av en personlig handläggare. Under hela processen kan du också få råd och tips om du har några frågor.

Inom ett dygn får du sedan alla nödvändiga dokument för att kunna sätta igång med ditt nya företag.

För att hitta kunder som fotograf är det ofta smart att rikta in sig på ett nischområde. Idag är det även viktigt att synas på nätet, så det första du bör göra är att sätta ihop en portfolio och publicera den online.

De flesta som ska starta företag inom ett kreativt yrke idag jobbar också mycket med sociala medier för att nå ut till så många potentiella kunder som möjligt.

image
Hans Kahn  6152 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 3:11 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile