Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Få ett nytt liv genom att starta enskild firmaPositiva aspekter

Många drömmer om att få förverkliga sin dröm och starta eget. Det är faktiskt något alldeles speciellt med att jobba för sig själv, det är sant. Man bestämmer så klart sina egna arbetstider och hur mycket man jobbar. Den tid man lägger ner ser man (förhoppningsvis) ganska snabbt generera tillväxt i företaget.

 

En annan positiv aspekt är att man faktiskt får chansen att jobba med det man vill. Troligtvis har du valt ditt drömjobb när du valde vad ditt företag ska pyssla med. Det finns inget bättre än att varje dag få gå till jobbet med ett leende på läpparna.

 

Det är underbart att vakna varje morgon och inte riktigt veta vad dagen kommer att innehålla. När du har enskild firma är oftast inte den ena dagen den andra lik. Ena dagen får du sköta bokföringen, medan du andra dagen utvecklar nya produkter. Detta är så klart oerhört utvecklande och bra för företagsandan.

 

Avskyr du att pendla till jobbet varje dag så kan du välja att jobba hemifrån om du startar enskild firma. Det är många som väljer att göra just detta, åtminstone i uppstarten av företaget. När tiden kommer då man måste anställa, så kanske det är trevligare att ha ett kontor.

 

Negativa aspekter

Man kan som sagt bestämma sina arbetstider själv, men det gäller att ha disciplin också och faktiskt lägga ner de timmar som man har tänkt varje dag. Ibland är det också svårt att bestämma sina arbetstider, speciellt om man har deadlines att möta. Vad gäller arbetstiden så är det också viktigt att man faktiskt lägger undan arbetet ibland. Som egen företagare är det lätt att man jobbar alldeles för mycket. Samtidigt är ju det ett gott tecken på att man verkligen bryr sig om det man gör.

 

Det kan vara svårt att inse hur mycket pengar som en enskild firma faktiskt måste dra in för att det ska bli lönsamt. En ganska stor del av inkomsten går till att betala skatt och sociala avgifter. Man får själv behålla lite mer än hälften av vad man tar i timlön, så det kan vara en bra måttstock.

 

Som egen företagare är det inte säkert att man får samma lön varje månad, vilket man räknar med när man är anställd hos ett företag och fastän det är skönt att slippa pendling så kan en del tycka att det blir ensamt att jobba hemifrån. Vissa tycker dock att detta är toppen så det beror på vem du är som person.

 

Det är inte alla som trivs med att starta enskild firma och bli egen företagare, men personligen så tycker jag att fördelarna absolut övervinner nackdelarna. Det är en otroligt härlig frihetskänsla att slippa åka till samma jobb och samma arbetsuppgifter varje dag. Det är otroligt utvecklande att få ta egna beslut och försöka komma på sätt att få företaget att växa.

image
David Hagberg  995 visningar
Senast uppdaterad: 3/28/2019 2:45 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile