Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Så kan du göra avdrag i en enskild firma

Om du startar en enskild firma är det bra att känna till att du kan göra avdrag för olika typer av kostnader. På så sätt kan du undvika att betala hög skatt i onödan. Det finns många olika regler för vilka kostnader som är avdragsgilla. Därför är det bra att sätta sig in i olika avdrag för en enskild firma redan innan man startar företaget.


De viktigaste reglerna när det gäller avdrag


Det viktigaste att tänka på är att du bara får göra avdrag för sådana kostnader som har en koppling till din verksamhet. Det kan till exempel handla om affärsresor, representation, inköp av datorer och mobiltelefoner eller lokalhyror. De olika godkända avdragen kan variera stort beroende på vilken bransch företaget är verksamt i.


När det gäller inventarier med lång livslängd, till exempel maskiner och utrustning, så måste du dra av kostnaderna under en längre period. Det gör man i form av så kallad avskrivning, där man beräknar inventariernas livslängd och drar av en summa varje år. Tänk också på att du som driver en enskild firma och arbetar hemifrån bara får göra avdrag för lokalkostnader om bostaden är särskilt anpassad efter din verksamhet.


Det är smart att utnyttja avdragen så mycket som möjligt för att hålla nere kostnaderna i ditt företag. Inom en del områden finns det dock begränsningar för hur höga avdrag du får göra. Tänk också på att använda ditt sunda förnuft när du gör avdrag i enskild firma. Kostnaderna som dras av bör vara nödvändiga för att företaget ska gå med vinst. Men detta innebär inte att du måste nöja dig med de allra billigaste alternativen. Om du ändå är tveksam till om en viss kostnad är avdragsgill eller inte är det bäst att rådfråga en expert.


Så bokförs avdragen


Ett avdrag du gör i en enskild firma bokförs alltid som en kostnad. Då minskar företagets vinst. Det innebär att du betalar mindre skatt eftersom skatten i en enskild firma är baserad på storleken på vinsten.


Registrera din enskilda firma med vår hjälp


Om du startar din enskilda firma med vår hjälp kan du komma igång på nolltid. Vi erbjuder en av de allra snabbaste tjänsterna för registrering av företag online. Du slipper allt pappersarbete och kan istället lägga all energi på att utveckla din affärsidé. Vi kan också hjälpa dig med råd och tips om avdrag när det gäller enskild firma, både innan och efter att du registrerar ditt nya företag.

image
Hans Kahn  1672 visningar
Senast uppdaterad: 9/6/2021 11:25 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile