Ladda ner 6 Stegs-Guiden som gratis PDF här

Fyll i dina uppgifter

Ta chansen och starta enskild firma

  1. Jobba med det du älskar

Att få jobba med det du älskar är nummer ett på listan över varför du ska ta en chans och starta enskild firma. Tänk att varje dag få gå till jobbet och göra det du faktiskt älskar att göra. Detta är väldigt många människors dröm. Det finns dock arbetsmoment som kanske är mindre inspirerande, men i slutändan blir du helt enkelt lycklig på jobbet eftersom du har så otroligt roligt.

  1. Bli din egen boss

Du kommer så klart att få bestämma helt över dig själv. Detta innebär ett ansvar, men ger också en frihetskänsla som är oslagbar. Att veta att ingen kan säga upp dig eller komma och klaga på jobbet som du har gjort är härligt. Samtidigt måste du så klart se till att göra ett otroligt bra jobb, men det är ju enkelt när man har sig själv som chef.

  1. Styr din arbetstid

Eftersom du är din egen boss så styr du så klart också över din egen arbetstid. Det är bra att sätta upp en faktisk arbetstid som du försöker hålla dig till, men faktum är att du börjar jobba när du vill och slutar när du vill. Det blir inga menande blickar eller rullande ögon från chefen om du måste stanna hemma med din sjuka son och så får du ju ta semester precis när du vill. Fantastiskt!

  1. Skapa något som är ditt

Känslan av att ha skapat något alldeles själv är underbar. När du ska starta enskild firma får du verkligen sätta dig ner och vara kreativ. Det finns egentligen inga rätt eller fel när det gäller kreativiteten. Du får helt själv bestämma vad ditt företag ska göra och vilken väg du ska ta för att nå dit. Det är ju ditt företag och det är du som bestämmer. Känslan av stolthet när något går bra är också helt otrolig och det är något som alla skulle få uppleva.

  1. Ingen arbetsdag är den andra lik

Ett ”vanligt” jobb då man är anställd går ofta ut på att man går till jobbet samma tid varje morgon, gör i stort sett samma sysslor som dagen innan och så går man hem samma tid som vanligt på kvällen. Vissa tycker inte alls att det här är något konstigt och många har accepterat att det är så det ska vara. Efter att man har valt att starta enskild firma så är det svårt att gå tillbaka till att vara anställd. Man saknar ofta kreativiteten och spänningen som man får inför varje dag som företagare.

Om du nu går och funderar på att starta enskild firma, gör det! Ta chansen! 


image
David Hagberg  836 visningar
Senast uppdaterad: 3/27/2019 4:21 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile