Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

6 saker du verkligen vill få svar på om du ska starta enskild firma6 frågor som ofta dyker upp innan man startar eget:
 


  1. Är det dyrt att starta enskild firma?

Det kostar en mindre summa att registrera din firma. Vad du behöver göra för inköp till just din firma är bra att sätta sig och fundera över och att samtidigt göra en riktig budget. Du kommer då att se mer exakt hur mycket pengar det rör sig om för just din firma.

 

  1. Kommer jag att få mer fritid?

Det helt ärliga svaret är – troligtvis inte. Är man ny företagare så behöver man ofta lägga ner otroligt mycket tid för att få igång sitt företag. Som företagare väljer du dock själv hur mycket tid du är redo att lägga ner på ditt företag. Du kanske bara vill jobba med ditt eget företag halvtid. Det är så klart helt upp till dig, men du får då försöka att vara mer uthållig. Det kommer att ta längre tid innan det händer grejer.

 

  1. Är det bättre att starta enskild firma eller aktiebolag?

Många väljer att starta enskild firma eftersom man inte behöver lägga in något satsat aktiekapital. Det kan också vara så att man har en ny produkt som man vill testa på marknaden och då är det perfekt att göra detta genom en enskild firma. En enskild firma är mindre komplicerad när det gäller deklaration och ekonomi.

 

  1. Hur ansöker jag om F-skatt?

Du behöver först registrera ditt företag och när registreringen har gått igenom så kan du ansöka om F-skatt. Det är väldigt viktigt att du gör detta. 

 

  1. Kommer jag att lyckas?

Det är frågan alla vill ha svar på, men detta är egentligen bara en fråga som du själv kan besvara i framtiden. Om du kommer att lyckas och i så fall hur snabbt beror ofta på hur mycket tid du lägger ner på ditt företag. Det är också viktigt att kunna delegera jobb till andra. Om du inte är expert på marknadsföring, så är det klokt att hyra in någon som sköter den biten åt dig. Detta gör att du kan lägga din dyrbara tid på att utveckla företaget.

 

  1. Kan jag skydda mitt varumärke?

Ditt varumärke är en viktig del av din produkt. Vill du skydda ditt varumärke så gör du det hos Patent- och registreringsverket. Ett skyddat varumärke kan faktiskt höja värdet på ditt företag, så det är bra att ansöka om varumärkesskydd om man kan.

 

Det är bra att fråga frågor innan man ska starta enskild firma. Det måste man göra. Man behöver dock inte vara så orolig. Om man bara har en bra idé, håller lite koll på ekonomin och på pappersarbetet så kommer det med största sannolikhet att gå bra. Stort lycka till!

image
Hans Kahn  2063 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 3:31 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile