Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma - 5 måstenHär ska vi titta på fem bra saker att ha i baktanken för att ibland ta fram när man utvecklar sitt företag. Dessa tips är jättebra och ganska självklara för end del. Men ändå är det inte något som alla vet eller får reda på, därför var det inga svårigheter för mig som företagare att sammanställa detta, och när du väl har läst detta kommer du, precis som jag, tycka att de är supertips.

 

1. Vad vill du uppnå?

Du har säkert en haft en enastående affärsidé och integrerat det i din affärsplan. Detta måste du göra konkret för dig själv. Sätt upp en målbild och vad du vill uppnå. Du måste komma på hur du ska bli lönsam som företagare.

Hur ska man skilja sig från motståndarna eller konkurrenterna? Man måste veta vilka mål man har när man tänker på hur man vill att kunderna ska se på ens företag.

Hur vill du att kunderna ska komma ihåg ditt företag och hur vill du att de ska ta beslutet att just ditt företag är värt att besöka och handla varor eller tjänster av.

 

2. Vilka ska bli dina kunder

Alla. Det är svaret såklart. I alla fall ska det vara din huvudsakliga inställning. Men du kanske ska ha en lite mer inriktad målgrupp. Planerar du att starta och driva en klädbutik för damer kanske målgruppen bör vara… hm… damer. I alla fall inte bara män.

Du förstår säkert. Som jag nämnde tidigare, det är verkligen inte bra att hacka i sten i vilka man endast ska vända sig till, men att ha en någotsånär precis målgrupp gör jobbet enklare och gör att ditt företagskoncept bli tydligare.

 

3. Kolla runt omkring företaget – vad händer?

Du kommer att ha konkurrenter – starka eller mindre starka, men alltid konkurrenter. Men konkurrenter är inte bara till ondo, tvärtom. De kan få dig att utvecklas och det gör att man måste kämpa mer vilket oftast resulterar i positiva förändringar.

Det är kunder och konsumenter ni tävlar om. Därför kan det dessutom vara en bra idé att hålla koll på kunder och konsumenternas beteende. Finns det trender att detektera? Känna och lyssna av marknaden.

Då kommer du att locka fler nya kunder.

 

4. Var ska du finnas och var ska du synas?

Var man ska placera sitt företag är så extremt viktigt för firmans framtid. Om man har världens bästa affär och erbjuder extraordinära produkter och/eller varor, men har placerat sitt företag östan om sol och västan om måne – då spelar det ingen roll.

Inga kunder kommer att komma. Tänk igenom var du ska placera ditt företag så kunderna kommer att snubbla över din firma, så de aktivt söker upp den (få inte vara för besvärligt) och så de som är målgruppen faktisk finns i närheten.

Det finns sorgligt många företag som inte har tänkt på detta innan de satsat med pengar och tid, vilket resulterat i flyttkartonger innan första bokföringsåret är förbi. Du som företagare bör också fundera på var du vill att kunderna ska se din så kallade marknadsföring. Ska en annons dyka upp i Facebookflödet? Ska du komma och hålla i en föreläsning på deras arbetsplats? Ska du kommentera bloggar i samma ämne med länkar till din egen hemsida? Fundera på vad som är prisvärt och vad som är värt den tid det tar.

 

5. Sist men inte minst. Utvärdera allting.

Allt du gör måste utvärderas. Detta för att du inte ska lägga ner tid och pengar på saker som inte är lönsamt eller genererar kunder. Utvärdera marknadsföringen – huruvida det resulterade i fler kunder och ökad försäljning. Utvärdera nya koncept – blev det större efterfrågan rörande vissa varor? Hur ser din trendspaning ut? Var den korrekt eller felaktig? Går det i perioder, är säsongsberoende? Allt måste hela tiden följas upp för att sedan kunna utvecklas kontinuerligt. Och det är en av det roligaste med att vara sin egen chef och egenföretagare. Lycka till!

 

image
Hans Kahn  1922 visningar
Senast uppdaterad: 12/6/2021 3:04 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile