Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Registrera enskild firma snabbt och lättDet är många bollar att hålla i luften när man ska starta en enskild firma. Ett råd till dig är att fokusera på ditt företag och orsaken till att just du ska starta just ditt unika företag – dina talanger. Och lämna det föreskrivna, det ofrånkomlig åt experter i ämnet. Eller vi kanske ska uttrycka oss såhär i stället, ta hjälp när det handlar om obligatoriska administrativa saker i samband med etableringen av ditt företag så det tråkigt men nödvändiga blir gjort på bästa, snabbast, smidigast möjliga sätt.

 

Vad är det som är det ”tråkiga” men viktiga? Jag syftar till ansökan om F-skatt alternativt FA-skatt. Jag tänker på momsregistrering och registrering om att vara arbetsgivare. Jag menar registrering av företagsnamn. Alla dessa saker (förutom registreringen) är helt avgörande om man ska få tillåtelse att starta sitt företag i Sverige. Att registrera sitt företag är däremot inte ett måste. Jag skulle ändå påstå att det är fullständigt nödvändigt för att kunna växa och bli ett större och lukrativt företag.

 

F-skatt.

F-skatt är företagarnas egna skatt. Den måste man ha för att kunna sälja varor eller tjänster som egen företagare. Skatten är lägre än för anställda, men det innebär också att man själv som företagare måste skicka in den tillsamman med sin självdeklaration. Detta kan komma som en otrevlig överraskning när man gått från att ha varit fast anställd hos en arbetsgivare, där chefen sköter allt sådant, till att bli sin egen chef. Men med lite hjälp ska det inte vara några problem och snart är man inne i det hela.

 

Momsregistrering och arbetsgivarregistrering

Har man en inkomst exklusive moms som överskrider 30 000 kronor är man skyldig att betala in skatt och med det, att registrera sig för skatt. Detta gör man normalt i samband med att man ansöker om att bli godkänd för F-skatt. Om man inte har nått över 30 000 kronor per år exklusive skatt behöver man inte registrera sig för skatt – man är helt enkelt momsbefriad. Företaget får inte ha dragit in mer än 30 000 svenska kronor under de senaste två åren för att momsbefrielsen ska gälla. I vissa fall kan man behöva registrera sig för moms även fast man inte har överskridit intäktsgränsen. Det handlar om de som ska köpa in varor – då måste man betala in och redovisa moms för alla inköpta varor alternativt tjänster.

 

Har man enskild firma får man inte ha en kompanjon. Men det är fullt möjligt att ha anställda. Om man känner att det är något som ens företag ska ha måste man registrera sitt företag som arbetsgivare. Även detta görs i samband med F-skatteansökan.

 

Registrera enskild firma.

Som jag tidigare nämnde är registrering av ett företag inget som man måste göra för att få driva ett företag. Men, i princip alla seriösa aktörer på företagsmarknaden väljer att registrera sitt företag. Eller snarare sitt företagsnamn om man ska vara helt korrekt. När man registrerar sitt företagsnamn kommer man per automatik bli skyddad. Man får patent på sitt företagsnamn. Ingen annan företagare har rätt att kalla sitt företag detsamma. Åtminstone inte i det län som man väljer att registrera företaget i. Man kan självklart välja att göra en registrering i fler län.

 

Att registrera företagets namn kostar 900 kronor om man gör det via internettjänster. Om man är intresserad av att göra det i flera län läggs ytterligare kostnader på för varje län. Men i längden är det oftast värt den relativt lilla kostnaden. Fördelen med att registrera sitt företagsnamn är som jag tidigare nämnde, man har ensamrätt på namnet. Dessutom kommer konsumenter och kunder att se på företaget som mer seriöst eftersom det kommer är just det företag som kommer upp när man söker efter företagsnamnet. Dessutom blir det oftast enklare att få investerar, som även de ser företaget som mer seriöst, samt lättare att få externa medel så som lån från banker och sponsorer.

image
Hans Kahn  4487 visningar
Senast uppdaterad: 8/30/2021 1:35 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile