Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma - 4 otroligt bra tips

Att starta eget företag kräver en idé. Det är just en idé som brukar vara startskottet för etableringen av en enskild firma. och de är ju en bra bit på väg. Men sedan då? Vad ska man göra efter det? Här har jag ställt samman några steg som kan fungera som en checka-av lista för dig som vill starta eget företag.




Produkt – vara eller tjänst?

Kanske var det en produkt som var själva idén som fick dig att komma på tanken att starta eget företag. Då behöver man inte tänka så mycket på detta steg. Men för alla andra – hitta din unika produkt. Ska det vara en tjänst eller en vara? Vad vill kunderna ha tror du? För att se på det hela ur kundens perspektiv är det enklaste att sätta sig i konsumenternas skor – för konsumenter har vi alla varit och är.

Tanken med att se det ur kundens perspektiv är att se om andra, utomstående kommer att förstå tanken med din produkt. Nyttan, behovet och villigheten att betala för den.


Affärsplanen – som en trygg bok.

Affärsplan är bra att skriva. Kanske i steget efter att man kommit på sin affärsidé och vad man ska sälja. En affärsplan är bra i många syften. För det första är det en mall för dig som företagare. Du kommer att få en bra målbild och ett schematiskt arbetssätt genom att ha en arbetsplan att förehålla dig efter.

Men affärsplanen kan också komma att underlätta i hög grad om du vill eller är i behov av att ansöka om externa medel så som lån från banken eller andra medel från externa krafter. Finansiering utifrån behöver kunna få en överblick som visar vart du tillsammans med ditt företag är på väg och att det kan fungera i verkligheten.

Affärsplanen ska innehålla vad som är din produkt – vad du ska sälja, din affärsidé, målgrupp och deras behov (orsak och verkan), marknadsplanering – hur ser den aktuella marknaden ut idag, igår och i morgon? Även trendanalys, sammanställning av dina konkurrenter – vad, hur många, vad de gör, vad som gör dig till en mer unik företagare och hur du kan bi bättre, samt en någorlunda korrekt budget (svårt, i synnerhet i starten) är bra att fundera över.


Skapa dig ett nätverk.

Eget företag, eller enskild näringsverksamhet är något man gör enskilt. Men man kan inte bara köra sitt eget race och tro att folk som ska bli ens kunder eller samarbetspartners eller dylikt ska dyka upp från ingenstans. Behöver du hjälp är det svårt om du bara suttit inne på din kammare och grubblat.

Nätverka! Gå på relevanta evenemang, skriv i forum och på bloggar som kan vara till nytta för dig och ditt företag, hitta en gemensam nämnare och bli marknadskollegor. Det kommer att fungera i och med att önskan om ett stort och praktiskt nätverk är ömsesidigt från alla parter. Det handlar inte bara om att få nya kunder, det handlar även om att lära sig nya saker som kan gynna företagets utveckling.

Det behöver inte ens vara inom den nisch du valt att slå dig in på, utan kan vara någon som helt enkelt är van eller än bättre, expert på till exempel bokföring eller varför inte företagande?!


Ha koll på pengarna.

Ekonomin i ett enskilt företag är inte skild från den privata ekonomin ur ett juridiskt perspektiv. Självklart kan du ha en personligt gjord skiljelinje, men om det strular till sig är det dina pengar som måste satsas eller betalas in.

Gör en budget. Inledningsvis en startbudget och i framtiden, en budget över kvartalet eller halvåret. Inte nog med det, det finns även många bidrag att söka som nyetablerad företagare.

image
Hans Kahn  2128 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 1:32 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile