Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Hur startar man enskild firma egentligen – 6 smarta tipsVilken fråga! Verkligen befogad. Och ärligt talat – den ekar i flera hjärnor än vad man kan tro. Men alla bär inte på en klockren ide. Den där affärsplanen som kommer bli nästa Kampradimperium.  Har man idétorka i företagarcellerna behöver man inte vara orolig. Här har vi ställt samman smarta tips för att knäcka den där företagsidén som kommer lyckas och göra företaget till mer än bara en dröm. Snarare en verklighet.

 

Leta i dig själv.

Man bör börja där man är – inte bara geografiskt, utan i livet och i sin kompetens samt i intressesfären. Vad kan man? Vad vill man? Vad brinner man för? Det är just detta som företaget ska syssla med. Det går inte att försöka nischa sig inom ett område man inte tycker om alls. Dessutom, har man redan en viss kunskap i en viss inriktning behöver man inte vidareutbilda sig i samma utsträckning – och därmed har man en massa tid över åt annat. Lev i drömmen helt enkelt.

 

Problem behöver lösningar.

Problem kryllar det av i världen.  Större och mindre. En del är tämligen triviala och ganska självklara (om man bara hade tänkt efter innan). Men som man brukar säga, någon måste ju komma på hjulet. Leta efter var det finns behov av lösningar. Leta efter önskningar i vardagen eller på marknaden. Finns det folk som faktiskt vill ha en stol med inbyggt fotbad? Där har vi affärsidén, och det gäller att hitta just den grejen som kommer att slå.

 

Trender kommer och går – kvalitet består.

Kopplat till problemsökandet finns även trendsökandet. Trender kommer och går hela tiden. Det är som en levande organism som ibland kan något utvecklat bestå, och ibland försvinner det. Därför kan en affärsidé ha sin grund i trender som helst kommer att bestå. I samband med detta kan man dessutom ha koll på olika branscher som kan vara av intresse. För med nya produkter och affärer, nya utbud av tjänster och varor, med nya trender och säsonger kommer behov av nya produkter och varor att slå rot. Det kan vara så nära som på samma gata där man bor. Håll ögonen på vid gavel och insup din omgivning.

 

Kolla utomlands.

Idag finns det även ypperliga och förmånliga möjligheter till att söka på internet efter trender och affärsidéer. Kanske kan man hittat ett kafé i Kenya som kan ge inspiration till ett svenskt alternativ. Dessutom är det mer säkert, i och med att ni har olika marknader. Att kopiera ett företag i samma land är förödande om man inte har otroligt mycket bättra alternativ. Kunderna kommer inte komma till det nya i normala fall i och med att de redan har ett fullt fungerande företag att handla från.

 

Mixa och trixa.

Tänk inte bara uppfinningar från noll. Tänk även uppfinningar genom att kombinera redan uppfunna saker. Som stolen med fotbad som jag tidigare nämnde. Vad bli det om man blandar kafé med simhall? Kan man ha taxiverksamhet som bara kör till salsaevenemang? Finns det ett behov eller en ovetande önskan efter dessa hybrider är det bara att satsa. Ingen kan begära att man uppfinner penicillinet gång på gång.

 

Hämta sakkunskap från nära och kära.

Har man trots dessa inspirerande tips ständig idétorka kanske ett möte med familj och vänner skulle vara på sin plats. Kanske vänners vänner. Blanda fritt, olika åldrar, båda könen, olika ursprung och självklart från olika branscher. Det finns så mycket givande kunskap och inspiration att hämta från andra i olika branscher. Och ska man vara helt uppriktig, alla branscher bygger på varandra. Utan datorn och smartphones hade Spotify inte behövts och således inte uppfunnits.

 

Drömmar är till för att gå i uppfyllelse. I alla fall företagsdrömmar. Har man en dröm som är lite otydlig kan man vara i behov av en drömtydare. Hoppas att denna guide kan fungera lite åt det hållet. Lycka till!

image
Hans Kahn  2057 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 1:35 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile