Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Regler kring beskattning och att starta enskild firma

 


Fördjupad information om de särskilda reglerna

Särskilda regler gäller för hur du delar upp inkomsten mellan makar eller mellan sambor med gemensamt barn. De gäller också för hur du får dra av för egenavgifter. Reglerna omfattar också om du får dra av egna pensionskostnader till ägaren.

Samt gäller de för dig som kan sätta av till ersättningsfond och skjuta upp beskattningen. Om du kan sätta av till expansionsfond, skjuta upp beskattningen och använda den till att utöka verksamheten gäller reglerna för dig också.

De gäller också när du kan sätta av del av vinsten till periodiseringsfonder, skjuta upp beskattningen och på så sätt jämna ut resultatet av verksamheten mellan olika beskattningsår.


Positiv eller negativ räntefördelning

Om du får möjlighet till positiv räntefördelning som betyder att du räknar fram en schablonmässig ränta på ­kapitalet i verksamheten som oftast ger en lägre beskattning gäller också reglerna.

Dessutom, ska du räkna fram negativ räntefördelning som betyder att du räknar fram en schablonmässig kostnadsränta på skulden i verksamheten som flyttas från näringsverksamhet till kapital måste du ta hänsyn till reglerna.


Att starta en näringsverksamhet

För att beskattningen av den verksamhet du bedriver eller tänker bedriva ska bli rätt är det viktigt att din verksamhet är registrerad hos myndigheterna.

Behöver du hjälp med processen så kan du registrera dig här på vår sida eller över telefon! 

image
Hans Kahn  1984 visningar
Senast uppdaterad: 12/6/2021 10:16 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile