Vad en enskild firma egentligen är

En enskild firma är den enklaste formen av företag som man kan starta. I stort sett vem som helst kan starta en enskild firma, så länge man är svensk medborgare och över 18 år eller fått godkännande av föräldrar. Man skickar in om registrering och om man blir godkänd så får man sitt personnummer som organisationsnummer. Man deklarerar sitt företag tillsammans med sin privata deklaration varje år, så det är väldigt enkelt. Man behöver inte anlita någon för att sköta boksluten, om man inte hemskt gärna vill så klart.

Tänker man efter, så är detta en stor del i att det är så otroligt underbart att starta företag i Sverige. I stort sett vem som helst får på detta sätt en möjlighet att ”testa” om en produkt som man har utvecklat funkar på marknaden utan att behöva förlora alltför mycket om den inte skulle bli så populär som man trott. Möjligheten att enkelt starta en enskild firma driver Sveriges företagsamhet framåt.

Det tar i genomsnitt 5 dagar för ditt företag att registreras om alla papper är i ordning. Om du känner att detta är något som du vill ha hjälp med, så kan du lätt få det här på vår hemsida. Registreringen kostar ungefär 900-1400 kronor, men det tjänar du förhoppningsvis igen snabbt. Hur lång tid det tar för ett företag att ”komma på grön kvist” beror så klart på hur mycket utgifter företaget har. Om man har höga kostnader när man startar upp, så kommer det troligtvis att ta längre tid innan man kan ta ut en bra lön, men samtidigt så behåller man ju alltid värdet av dessa inköp som man gjort, så det är ju ändå inte pengar som kastats i sjön på något vis.

Om du startar enskild firma så kommer du att kallas en ensam näringsidkare. Det går inte att vara två eller fler som startar enskild firma. Om du säljer tjänster, se också till att ansöka om F-skattsedel. Det måste du ha. Om du har ett ”vanligt” jobb bredvid som du får lön ifrån så ansöker du om en FA-skattsedel.


image
David Hagberg  79 visningar
Senast uppdaterad: 2019-03-11 15:32

Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile