Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

7 bra anledningar att starta enskild firma

 

  1. Om du planerar att starta firma helt själv, så är det allra billigast att starta enskild firma. Du behöver inte sätta in något aktiekapital, vilket man måste om man ska starta aktiebolag. Det enda som kostar är egentligen själva registreringen. Sedan beror det på vilken typ av företag du har. Säljer du tjänster kanske du inte behöver köpa in några maskiner, men det kanske du måste om du till exempel vill tillverka en produkt.

 

  1. Om du planerar att bedriva en näringsverksamhet, så behöver du i alla fall registrera dig för F-skatt och moms. Det allra enklaste sättet att bli godkänd för dessa är att registrera en enskild firma. Om du vill ha hjälp med registreringen så sköter vi allt pappersarbete åt dig om du går igenom oss för att registrera din näringsverksamhet. Vi ser till att det går snabbt och lätt att starta upp.

 

  1. När du har registrerat ditt bolag så behöver du inte komma ihåg något krångligt organisationsnummer. När du startar en enskild firma är det nämligen ditt eget personnummer som kommer att bli ditt organisationsnummer. Enkelt och smidigt.

 

  1. Du behöver inte ta ut någon lön från företaget och behöver då inte heller betala arbetsgivaravgifter. Du tar helt enkelt ut den vinst som uppstår varje månad som lön. Se dock till att du lägger undan den skatt och de sociala avgifter som ska betalas.

 

  1. Du deklarerar dina inkomster direkt i en bilaga till din självdeklaration. Du behöver alltså inte deklarera separat för ditt företag.

 

  1. Du får tillbaka ingående moms varje år, precis som du får i andra företagsformer. Den ingående momsen blir på så vis aldrig en kostnad för företaget, utan pengar du ligger ute med en kort period.

 

  1. Du får jobba med det du vill. Detta är kanske den främsta anledningen till att du väljer att starta ditt eget företag. Du har hittat det du verkligen brinner för och detta är en dröm för många. Det är enklast och snabbast att komma igång om du väljer företagsformen enskild firma.

 

Det finns så klart fler bra anledningar att starta eget. Du blir till exempel din egen chef och kan styra din arbetstid lite som du vill. Har du en bra affärsidé och en plan på hur du ska gå tillväga så kommer du med största sannolikhet att lyckas.

Tänk dock på att din affärsplan inte är huggen i sten. Det är viktigt att kunna vara lite flexibel när man är egen företagare.

När ditt företag sedan går jättebra och drar in miljonerna, så kan det vara läge att bilda ett aktiebolag och det är så klart inga problem.

Du kan byta företagsform när du vill.

image
Hans Kahn  2561 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 3:30 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile