Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

8 goda skäl att starta enskild firma

Funderar du på att starta en enskild firma? Det är du inte ensam om. Många som vill driva eget börjar med en enskild firma eftersom det är en av de enklaste företagsformerna både under uppstarten och när det gäller administration och bokföring. På bara några dagar kan du vara igång med din enskilda firma, vilket ger dig chansen att bli din egen chef, utveckla din affärsidé och jobba med det du är intresserad av. Här listar vi åtta riktigt bra anledningar till att starta en enskild firma.
Det är lätt att starta en enskild firma

En av de största anledningarna till att många väljer just enskild firma i stället för till exempel ett aktiebolag är att det är betydligt lättare att starta en enskild firma.

För det första behöver du inget aktiekapital, vilket innebär att du slipper spara ihop de minst 50 000 kronor som krävs för att kunna starta ett aktiebolag.

I en enskild firma slipper man också jobbet med att lämna in en årsredovisning. Därmed blir bokföringen enklare och kan oftast skötas av ägaren och då slipper man också kostnader för revisor och redovisningskonsulter.


Det finns mycket hjälp att få

Om du behöver hjälp med att starta din enskilda firma, eller bara vill ha tips och råd på vägen, finns det många organisationer, myndigheter och hemsidor som kan bidra med information och praktisk hjälp.

Du kan till exempel vända dig till Nyföretagarcentrum i din stad, Svenskt Näringslivs medlemsorganisationer eller rådfråga Skatteverket och Bolagsverket om det är något du undrar över.

Möjligheten att få hjälp både med uppstarten av sitt företag och även i fortsättningen när du ska utveckla det är ofta guld värt både för nya och erfarna entreprenörer.


Du blir din egen chef

Anledningen till att många startar egna företag är möjligheten att själv få styra sitt liv och vad man ska syssla med.

Genom att bli din egen chef kan du ta kontrollen över arbetsdagen och syssla med det du tror kommer att göra störst nytta för att ditt företag ska bli framgångsrikt. Du kan sätta upp egna mål och kämpa för att nå dem, samtidigt som du själv bestämmer vilken riktning ditt företag ska ta.

Detta innebär självklart också ett stort ansvar, eftersom du som driver en enskild firma själv är personligt ansvarig för företagets ekonomi.

Men du som är entreprenör och är beredd att jobba hårt har en utmärkt chans att förverkliga dina drömmar, vilket man annars går miste om som vanlig anställd.  


Du kan bestämma dina egna arbetstider

Något annat som ofta driver företagare är möjligheten att komma ur ekorrhjulet och kunna bestämma sina egna arbetstider.

Visst måste man ofta jobba mycket som företagare, men ingen annan än du själv kan längre bestämma om du föredrar att gå upp klockan fyra på morgonen för att vara klar med dagens jobb vid lunchtid, eller om du hellre tar en lång sovmorgon och jobbar ikapp efter middagen.

Det är viktigt med självdisciplin så att jobbet verkligen bli gjort, men eftersom du hela tiden arbetar för dig själv och mot dina egna mål så kommer motivationen oftast av sig självt.


Du får jobba med ditt intresse

Det allra bästa med att starta en enskild firma är nog att du troligtvis får chansen att jobba med precis vad du vill.

Genom att jobba med något man är intresserad av blir man automatiskt mer motiverad och livet känns också roligare när det är kul och stimulerande att gå till jobbet i stället för ett nödvändigt ont som bara måste göras för att räkningarna ska kunna betalas.

Som entreprenör har du möjlighet att själv utveckla din affärsidé och antingen jobba med ditt intresse eller kanske utveckla en helt ny produkt eller tjänst.

Se bara till att undersöka marknaden innan du sätter igång, och var beredd på att få jobba mycket i början innan verksamheten tar fart och blir lönsam.


Du kan jobba hemifrån

Möjligheten att jobba hemifrån lockar många entreprenörer. Att slippa pendla till jobbet, slippa betala dyra busskort eller bensinräkningar och ta lunch precis när man känner för det är några av de omedelbara fördelarna med att driva eget företag.

Många verksamheter kan nämligen skötas helt från hemmet. På så sätt kan du också spara pengar genom att inte behöva hyra något kontor.

Det finns till och med möjlighet att få avdrag på hyran om du sköter ditt företag hemifrån, förutsatt att du har ett separat rum där du arbetar.


Du har möjligheten att bidra med något nytt

Har du en unik affärsidé som garanterat skulle locka kunder? Eller kanske du funderar på en ny produkt som det definitivt finns behov av på marknaden?

Genom att starta en enskild firma har du möjlighet att bidra till samhället och se dina drömmar bli till verklighet. Det är den drivkraften som gjort många till oerhört framgångsrika entreprenörer och det bästa sättet att börja på är genom att just starta en enkel enskild firma för att snabbt komma igång och kunna jobba på din affärsidé.

Det sägs ju att man bara ångrar det man inte gjorde och det stämmer ofta när det gäller företagande. Om det inte går lika bra som du tänkt dig så har du i alla fall fått en värdefull erfarenhet som kan fungera som hjälp på vägen till att slutligen lyckas.


Du har chansen att tjäna bra med pengar

Sist men inte minst är det självklart också möjligheten att tjäna pengar som driver många att starta en enskild firma. Det är ett missförstånd att man bara kan tjäna bra med pengar i ett stort företag.

Det går minst lika bra att få ihop en stor förmögenhet i en enskild firma eftersom man oftast driver företaget själv. Det innebär att utgifterna inte är särskilt höga, vilket också ökar chansen att vinsten blir stor om företaget går bra.

Det är viktigt att du är beredd på att du kommer att få jobba hårt med din enskilda firma för att lyckas, men när du väl börjar gå med vinst är det inte mycket som slår känslan av att helt själv ha jobbat ihop sin förmögenhet.

image
Hans Kahn  2004 visningar
Senast uppdaterad: 12/6/2021 2:11 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile