Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

 

Angående försäkringar när du ska starta enskild firmaVälja försäkringsbolag

Om du har bestämt dig för att starta enskild firma kan det vara bra att kontakta flera försäkringsbolag för att se vilka tjänster och försäkringar de kan erbjuda dig. De flesta försäkringsbolag har paketerbjudanden till företagare.

Socialförsäkringen

Via socialförsäkringen får du ersättning vid sjukpenning, föräldraledighet, pension mm. Du som ska starta enskild firma har precis som alla andra rätt att använda socialförsäkringen. Den ersättning som du får via socialförsäkringen grundar sig på SGI, sjukpenninggrundande inkomst. SGI beräknas på olika sätt i olika företagsformer beroende på om det är uttag på lön eller det är överskott som du betalar skatt på. Under ditt företags första 2 år har du rätt till en SGI som motsvarar vad en anställd skulle få med samma arbetsuppgifter, erfarenhet och utbildning.

Företag i bostaden

Din hemförsäkring täcker bara dina privata ägodelar. Om du t.ex använder din dator både privat och till ditt företag kan ett försäkringsbolag anse att datorn är företagets ägodel och då får du ingen ersättning via din hemförsäkring. Därför behöver du en separat försäkring för t.ex verktyg, lager och inventarier som ditt företag äger.

Försäkringar för anställda

Om du är ansluten till ett kollektivavtal eller hängavtal är du skyldig att teckna de avtalsförsäkring som ingår i avtalet. Har du inget kollektivavtal kan du ändå välja att teckna avtalsförsäkringar men det inget som du måste göra.

Försäkringar för dig

Det finns ett antal försäkringar som du som person kan ha stor nytta av.

  • Arbetslöshetsförsäkring – bli medlem i en a-kassa. Detta ger ett visst skydd om ditt företag inte utvecklar sig som planerat.
  • Privat pensionssparande eller Pensionsförsäkring behövs för att kompensera för utebliven tjänstepension.
  • Olycksfallsförsäkring
  • Sjukavbrottsförsäkring. Den här försäkringen kan hjälpa dig med ersättning för fasta kostnader om du bli sjuk.
  • Det finns även försäkringar som betalar för läkarvård och vikarie samt höjer din sjukpenning.
image
David Hagberg  312 visningar
Senast uppdaterad: 3/28/2019 2:41 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile