Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma - Beskattning av inkomsterSkattepliktiga intäkter

Intäkter förekommer i nästan alla verksamheter. De flesta av dessa är skattepliktiga eller möjliga att göra avdrag på i näringsverksamheten, så länge de har direkt med verksamheten att göra. Betalning för varor och tjänster samt annan ersättning du får som näringsidkare är skattepliktiga intäkter i näringsverksamheten.

Enskild näringsverksamhet beskattas inte. Inkomsten blir i stället beskattad hos den fysiska personen, det vill säga ägaren och i vissa fall ägarens make, maka eller partner. Den beskattningsbara vinsten är skillnaden mellan inkomster och utgifter.


Preliminär skatt

Baserat på din affärsplan så räknas skatten ut preliminärt inför starten av din verksamhet. Detta görs redan när du skickar in din ansökan om F-skatt, sedan betalar du in skatten en gång i månaden.

Det är du själv som anger hur mycket preliminär skatt du tror är rimligt att betala per månad, beroende på hur mycket vinst du beräknar att göra. När det sedan är dags för deklaration så görs en jämförelse mellan vad du preliminärt har betalat in och hur det faktiska resultatet blev. Efter det får du ett besked om slutlig skatt.


Ditt skattekonto

Skatten ska betalas in månadsvis på ditt skattekonto. Skattekontot fungerar i princip som ett helt vanligt bankkonto. Har du ett överskott på kontot så utgår en låg ränta. Har du däremot ett underskott så är det du som behöver betala en ränta.

Med hjälp av en e-legitimation kan du betala in dina skatter och avgifter via internet.

Om du är intresserad av att starta enskild firma  så finns allt du behöver hos oss! 

image
Hans Kahn  1990 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 11:46 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile