Mindre konkurrens bland asylsökande 2018När du är nyanländ i Sverige och för första gången ska ge dig ut på den svenska arbetsmarknaden står du inför en stor utmaning. Det är många nya oväntade vägar som ska gås och de ser inte ut som du är van vid. Dessutom är du inte ensam om att sitta i denna båt. Det finns många nyanlända som alla vill jobba och bli en del av det svenska samhället genom att hitta ett yrke i det land som nu blivit deras nya hemland. Precis som det är för dig. Om du vid denna tidpunkt har svårt att bli anställd är ett alternativ att starta företag. Vem som helst kan redan under asylansökning-processen starta enskild firma i Sverige.

Förutsättningarna för att lyckas med att starta enskild firma kan dessutom komma att förbättras för dig som nyanländ på grund av att det ser ut att komma allt färre ensamkommande som söker asyl nästa år. Konkurrensen kommer därmed inte bli lika stor i den verksamhet du öppnar.

”Migrationsverkets mål under 2017 var att alla ensamkommande som sökte asyl i Sverige under 2015 och 2016 skulle få beslut i sina ärenden. Omkring 17 000 ärenden bedöms kunna avgöras i år, medan cirka 2 000 ärenden riskerar att skjutas fram till i början av 2018.” Det uppger myndigheten i sin prognos den 25 oktober.

Starta enskild firma är att tjäna pengar

När du ska starta enskild firma startar du upp en verksamhet som du avser att tjäna pengar på. Du säljer den kompetens du har till den marknad som efterfrågar dina produkter eller tjänster. Förutsatt att denna efterfrågan finns. Det är inte alltid som den svenska marknaden kan erbjuda kunder åt de branscher som byggs upp av kompetens som kommer från andra länder. Då är det viktigt för dig att det inte finns för många konkurrenter som du konkurrerar om kunderna med. Utvecklingen som prognosen avser är därför positiv för dig som fattar beslut om att starta upp en verksamhet. Startar upp i en bransch med importerad kompetens som är obekant på den svenska arbetsmarknaden.

Men även du som är verksam inom någon sådan bransch har förstås möjlighet att starta enskild firma ändå. Det finns många verksamheter du kan starta upp som ett eget företag någonstans i landet. Även om du inte blir anställd när du är nyanländ i Sverige ska du minnas en sak. Du som satsar på att starta enskild firma tar klivet in på arbetsmarknaden och bort från arbetslöshet. Det är av mycket stor betydelse för dig och Sverige som land. Du blir skattebetalare och bidrar till den svenska välfärden. Sammantaget får du vara med och bygga Sverige.

image
David Hagberg  622 visningar
Senast uppdaterad: 3/29/2019 10:43 AM

Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile