Starta enskild firma inom inomhusbergsklättringAtt vara egen företagare

Att vara egen företagare innebär både mycket frihet och mycket ansvar. När du slipper vara anställd så kan du själv styra över dina arbetstider och till stor del dina arbetsuppgifter. Samtidigt gäller det att ta ansvar för att firman verkligen går bra så att du kan ta ut din lön och betala ut löner till eventuella anställda. Många upplever att de inte jobbar mindre när de startar företag, snarare tvärtom. Samtidigt vittnar många om att de upplever arbetet som mer lustfyllt och roligare än vad de gjort som anställda.

Inomhusbergsklättring

För att starta enskild firma och driva en verksamhet inom inomhusbergsklättring behöver du en bra och rymlig lokal. Det är bra om den är centralt placerad i någon större ort, då ökar chanserna att du får ett bra kundunderlag. Hittar du dessutom riktigt kompetent och pedagogisk personal kan verksamheten frodas och växa. Som egen företagare gäller det att vara målinriktad och beslutsam, det kommer säkert kräva hårt arbete för att få en sådan här verksamhet att bli riktigt lönsam, men det går!

Redovisning, skatter och moms

Att driva enskild firma innebär en hel del ansvar när det gäller redovisning, skatter och moms. Så det är bra att ha grundläggande koll på dessa områden, även om möjligheten finns att lämna över det praktiska arbetet till någon redovisningsfirma. Som enskild näringsidkare har du ansvarat att skatt och moms betalas på rätt sätt, är du dessutom arbetsgivare så har du ansvar för arbetsgivaravgifter, försäkringar och annat som hör till när det gäller anställningar.

 

image
David Hagberg  583 visningar
Senast uppdaterad: 3/28/2019 3:02 PM

Starta enskild firma under 5 minuter

Din enskilda firma är klar att användas inom fem arbetsdagar. Paketet inkluderar många användbara tjänster för dig som ska starta enskild firma första gången. Priset är 499 kr+ moms.

Tips! Du kan testa vår tjänst för att se hur den fungerar. Du förbinder dig inte till något genom att påbörja en beställning. Betalning sker i sista steget där du först ska godkänna beställningen innan dina färdiga bolagsdokument produceras.

Fyll i dina uppgifter

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile