Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Att göra en budget när du blir företagare och startar enskild firmaExtra kapital när man startar företag och blir företagare

För att få ihop budgeten utan röda siffror så behövs ibland någon form av kapital utifrån. Ett företagslån av bank, företagspartner, en riskkapitalist eller affärsängel kan vara beredda att gå in med den finansiering som behövs när du ska bli företagare och starta enskild firma.

För att få lån eller knyta till sig en riskkapitalist krävs en bra affärsplan, en årsbudget liksom en likviditetsbudget som är realistisk.

Till det kommer behovet av en intressant affärsidé som är möjlig att genomföra och en verksamhetsplan när du ska starta ditt företag. Du som person är också en mycket viktig faktor och personliga relationer blir avgörande för om kapitalet kommer företaget till del eller om du nekas lån.

Du som blir företagare måste alltså ha personligheten som passar jobbet! Affärsänglar och riskkapitalister begär också en del av företaget som gengäld för insatsen och ställer oftast ännu större krav på dig som startar den enskilda firman.


Skjuta på betalningar när du startar en enskild firma

Den som inte vill eller får banklån när hen startar företag kan pröva andra sätt för att skjuta på kostnaderna.

Det gäller även personer som blir företagare och som har lån, som kan behöva mindre startkapital genom att fördela inkomster och utgifter smart. Krediter hos leverantörer är ett vanligt fenomen som ger andrum, särskilt i ett nytt skede.

Men tänk alltid på att allt kapital förr eller senare behöver betalas tillbaka. Detta händer oftast efter att man startat den enskilda firman och verksamheten är på gång.

Det kostar också pengar att låna pengar och att få krediter. Däremot kan det vara klokt att ta krediter för att kunna satsa helhjärtat på att starta företaget och inte gå på halvfart och missa chansen.

Man måste helt enkelt hitta en balansgång när man blir företagare.

image
Hans Kahn  2442 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 4:21 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile