Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Att starta enskild firma - marknadsföringNär man ska startat en enskild firma måste man hålla ordning och reda på sina ansökningar och vad man ska fylla i diverse registreringar. När man koncentrerar sig som bäst på att fylla i alla obligatoriska rutor och rader och fyller i blanketter, finns det en del som glömmer bort en väldigt viktig del när det kommet till att starta enskild firma – i alla fall om man vill att det ska gå runt och vara en lukrativ rörelse.

Det jag talar om är att synas. Att marknadsföra sitt nystartade företag. Att vara aktiv på internet dit hemsidor, bloggar och sociala medier räknas.

 

Naturligtvis är registreringen av företaget, ansökan om F-skatt eller FA-skatt (beroende på vilken anställningsform man avser ha), registrering av moms samt registrering för att bli godkänd som arbetsgivare helt avgörande för att ens få starta ett företag i Sverige.

Absolut. Men om man fått något man inte kan förvalta, då spelar det ju faktiskt ingen roll att man fått det.

 

Marknadsföring

Marknadsföringen av ett företag, speciellt innan man har en ordentlig kundkrets, är helt nödvändig för att man ska kunna fortsätta sitt företag. Marknadsföring handlar om att synas. Vissa tror att det bara är att annonsera ut sitt företag och ha diverse lockande kampanjer.

Men till marknadsföring räknas allt som har med att få nya kunder till företaget, att få gamla att stanna och att få ryktet om ens produkter att spridas. En del hävdar att det finns flera tusentals sätt att marknadsföra sitt företag på.

Det ligger något i det, även fast man kanske inte behöver använda sig av alla. Hur som helst är det viktigt att man inte bara begränsar sig till en annons i lokaltidningen. Det kan definitivt vara givande, men i marknadsföringssyfte måste man var på hela tiden.

Det går knappt att göra det för mycket om man håller sig till olika typer av marknadsföring. Dessutom är det relativt dyrt att sätta in en annons i tidningar idag. Då är det tur att internet finns. Möjligheten att sprida PR om sitt företag har aldrig varit enklare.

 

Ha en hög internetnärvaro

Idag söker majoriteten av potentiella kunder och konsumenter information om varor och tjänster på internet. Det är smidigt och enkelt i princip alla har tillgång till internet, även när de inte sitter hemma utan är på väg någonstans.

Därför är det en helt självklar plats att vara på om man är en nyetablerad företagare men ambitioner att få kunder och att tjäna pengar – vilket de flesta har såklart. Viktigt i sammanhanget är att man sätter sig in i den digitala världen och kontinuerligt uppdaterar och ser till att ens hemsida är aktuell.

Kunder kan verkligen bli avskräckta om de kommer till en hemsida med inaktuell information och än mer irriterade om det är rena och skära felaktigheter. 

 

Bloggar och sociala medier

Om man känner att en hemsida är för mycket jobb eller att man har brister i kunskap är det faktiskt idag att bara vara aktiv på sociala medier alternativt ha en blogg. Det är många som har direktkontakt med sina kunder och blivande kunder genom bland annat Facebook idag.

På liknande medier är det även supersmidigt att uppdatera aktuell information. Även bloggar är ett modernt och trevligt sätt att få hög internetnärvaro och sprida sitt budskap.

Välj den bloggtyp som passar bäst – om det är mycket text man vill att kunderna ska läsa eller om det är bilderna som ska stå i fokus.

 

Tro på dig själv

Hela tiden när man driver och ska starta en enskild näringsverksamhet är det jätteviktigt att man tror på sig själv. Man ska inte vara dum och naiv. Absolut inte. Om en idé är dålig kan det vara läge att släppa den.

Men man måste förstå att boosta sig själv och kämpa för vad som var orsaken till att man valde att starta ett företag – det är ett måste och leder till framgång!

image
Hans Kahn  2046 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 11:04 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile