Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Att starta enskild firma som virtuell assistentAllt fler svenska löntagare väljer att ta steget och starta enskild firma. Faktum är också att det finns en rad olika yrken som är kompatibla med detta karriärval och livsstilen som egenföretagare.

Ett av dessa är virtuell assistent, ett yrke som ofta hamnar lite i skymundan när man diskuterar egenföretagande och enskilda firmor.

De flesta har förmodligen ingen aning om vad en virtuell assistent egentligen gör, och det är egentligen inte särskilt märkligt. Denna yrkesgrupp kan nämligen tillhandahålla en rad olika tjänster åt företag.

Arbetet kan dessutom utföras på distans. Allt från mötesbokning till hantering av evenemang, personalärenden och marknadsföringsuppgifter är exempel på arbetsuppgifter som en virtuell assistent kan utföra – bara fantasin begränsar möjligheterna.

 Såvida du inte har en stor kappsäck med pengar liggandes under din säng, kan du behöva finansiering för att förverkliga dina drömmar om att driva ett eget företag.

Det kan då vara en god idé att jämföra företagslån för enskilda firmorLånen.se och välja det bästa alternativet som hjälper dig att starta en enskild firma.


mpligast att starta enskild firma eller handelsbolag

Om du väljer att starta enskild firma som virtuell assistent bör du vara passionerad och beslutsam att lyckas i din bransch. Du behöver dessutom ett stort mått disciplin och kunna sätta upp gränser kring hur du bedriver din verksamhet.

Du är företaget och företaget är du, så det är viktigt att de rutiner du följer fungerar för just dig. För om du inte tar hand om dig själv och din enskilda firma, kommer såväl företagets tillväxt som din personliga tillfredsställelse bli lidande.

 Huruvida du bör välja att starta enskild firma eller bilda ett handelsbolag beror i stor utsträckning på om du är ensam med din satsning eller ej. Om du istället har tänkt att starta företaget tillsammans med andra affärspartners kan det vara mer lämpligt att bilda ett handelsbolag.

Detta gäller alldeles oavsett om ni allesammans har tänkt arbeta som virtuella assistenter eller ha någon annan arbetsfördelning.

En fördel med handelsbolag är nämligen att ni ges möjligheten att dela upp era kostnader sinsemellan och på så vis inte tvingas dra ett lika tungt ekonomiskt lass individuellt sett.

En nackdel jämfört med enskild firma är dock att även vinsterna fördelas mellan er affärspartners. Om du är mer av en ensamvarg och trygg i rollen som egenföretagare kan det därför vara mer fördelaktigt att starta en enskild firma.


Ett privilegie att driva enskild firma

 Du kanske inte uttryckligen valde att bli virtuell assistent – kanske var det istället yrket som valde dig? Oavsett vilket kan du dock skatta dig lycklig när du har privilegiet att driva enskild firma inom denna bransch.

Det är trots allt få förunnat att få vara sin egen chef och till fullo kunna forma sina arbetsdagar efter eget tycke.

image
Hans Kahn  8417 visningar
Senast uppdaterad: 12/6/2021 4:30 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile