Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Starta enskild firma - beskattning av näringsinkomstNär det gäller beskattning av inkomst i näringsverksamhet när du startar enskild firma  så finns det särskilda regler som måste efterlevas. Detta är regler om vissa slag av inkomster som alltid ska räknas som näringsverksamhet.

Till sådana regler hör näringsfastighet, i vissa fall tomtförsäljningar, byggmästares försäljning av fastigheter, skogsavverkning på annans mark på grund av särskild upplåtelse, näringsverksamhet som du driver i utlandet.

Till näringsverksamhet räknas även inkomster som du får i din enskilda näringsverksamhet och räntor som du får på tillgångar som du har i näringsverksamheten. 


Exempel på beskattning när du ska starta enskild firma

Ett typiskt exempel på beräkning av skatt när du ska starta enskild firma kan se ut så här:

  • kommunalskatt på 32 procent inklusive kyrkoskatt. Beräkningen bygger då på att du är bosatt i Sverige och beskattas i Sverige. Egenavgifterna är olika beroende på när man är född. Något förenklat kan man säga att det avgörande är om man är pensionär eller inte pensionär.
  • 7 karensdagar. Egenavgifterna blir lägre ju fler karensdagar man har. Det vanligaste är att man väljer 7 karensdagar. Kom ihåg att egenavgifterna är avdragsgilla.
image
Hans Kahn  2039 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 10:15 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile