Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Bokföring i enskild firma

När du har en enskild firma måste du bokföra alla ekonomiska händelser i företaget. Det kan verka komplicerat om du inte har gjort det tidigare, men med ett bra bokföringsprogram lär man sig snabbt hur det fungerar. Bokföring i en enskild firma kan ske genom ett förenklat årsbokslut om företagets nettoomsättning är mindre än 3 miljoner kronor.


Om du inte har tid eller möjlighet att sköta bokföringen själv borde du anlita en redovisningskonsult. Vi på Svensk bolagsförmedling erbjuder denna tjänst med hjälp av en auktoriserad redovisningskonsult. Oavsett om du tar hand om bokföringen själv eller inte, blir allt mycket lättare om du är noggrann och sätter in bokföringsunderlagen såsom kvitton och fakturor i en pärm. Vid bokföring i en enskild firma är det särskilt viktigt att skilja på företagets ekonomi och din egen privata ekonomi.


Detta innebär bokföringsskyldigheten


Alla svenska företag måste bokföra sina ekonomiska händelser löpande. Till ekonomiska händelser räknas sådant som påverkar företagets tillgångar och skulder samt inkomster eller utgifter. De ska sedan redovisas i registreringsordning (grundbok) och systematisk ordning (huvudbok). Varje år måste företaget upprätta ett årsbokslut där man summerar årets ekonomiska händelser. Företagets ägare är också skyldiga att arkivera all räkenskapsinformation under minst 7 år.


Det måste finnas ett skriftligt underlag för varje ekonomisk händelse. De kallas för verifikationer, och kan till exempel bestå av ett kvitto, en faktura eller avskrivningar på inventarier. Fakturor är en stor del av verifikationerna i de flesta företag, och det finns en del villkor för hur de ska utformas. En faktura måste till exempel innehålla datum, namnet på kunden, när affärshändelsen inträffat, specifikation gällande den vara eller tjänst som fakturan avser, säljarens momsregistreringsnummer samt säljarens och köparens namn och adress.


Bokföringsprogram och hur de fungerar


Bokföring i en enskild firma görs via särskilda datorprogram som förenklar administrationen. Bland de godkända programmen finns bland annat Visma och Fortnox. Vi rekommenderar att du som har en enskild firma använder dig av Fortnox. Det är ett prisvärt alternativ som gör bokföringen i din enskilda firma betydligt enklare.


Starta din enskilda firma nu


Med vår hjälp kan du starta en enskild firma på kortast möjliga tid. Fyll i ett formulär online, vänta på att din ansökan ska kvalitetssäkras och motta sedan din nya firmas organisationsnummer. Enklare kan det inte bli! Om du har några frågor om bokföring i enskild firma hjälper vi dig gärna. Du kan också rådfråga din personliga handläggare som du blir tilldelad vid registrering av ditt nya företag.

image
Owen Faenza  1706 visningar
Senast uppdaterad: 5/17/2019 10:17 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 9:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile