Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Bokföring när du ska starta enskild firmaSjälva ordet bokföring kanske ger dig en lätt obehagskänsla och till och med en knut i magen, men det är faktiskt lättare att hålla reda på räkenskaperna än du tror. Idag finns det otroligt bra program som hjälper dig att bestämma om något ska stå på debet-sidan eller kredit-sidan. Underbart för oss som inte var så skärpta på företagsekonomi.

Tro det eller ej, men du kommer snart att inse att bokföringen är något positivt. Den hjälper dig att hålla reda på vart pengar tar vägen i företaget och du får en direkt överblick på hur ditt företag ligger till. Går företaget dåligt, så ser du det direkt.

Detsamma gäller när företaget går bra så klart.

Det är viktigt att man bokför alla affärshändelser i företaget. Detta ska man göra enligt bokföringslagen. En affärshändelse är till exempel alla in- och utbetalningar som sker i företaget, förändringar när det gäller fordringar och skulder och egna insättningar och uttag. Vidare måste man bokföra löner som man betalar ut, varor eller tjänster som man köper och säljer och alla inventarier som köps in.

Om man bara sätter i system att bokföra dessa händelser så fort de händer, så ligger man riktigt bra till.

I den löpande bokföringen så ingår grundbokföringen och huvudbokföringen. I grundbokföringen så ser man affärshändelserna i den ordning som de har registrerats. Du bokför alltså alla händelser dag för dag.

I huvudbokföringen kan man istället se alla olika konton där man har lagt in affärshändelser under året. Huvudbokföringen ger därför en mycket bra överblick över hur företaget ligger till.

Det är viktigt att man sparar alla sina kvitton och fakturor i företaget. Dessa står för underlaget när det gäller bokföringen och de kallas för verifikationer. Det är verifikationen som innehåller informationen om affärshändelsen.

På verifikationen ska det finnas viss information för att den ska gälla. Det ska till exempel stå klart och tydligt när verifikationen upprättades och när affärshändelsen ägde rum. Vidare måste det stå vad det är som affärshändelsen avser och vilket belopp det rör sig om.

På en faktura är det ett måste att både köparen och säljaren står med och det är även bra att markera verifikationsnummer på alla kvitton och fakturor, så man lätt kan koppla ihop dessa vid ett senare tillfälle.

Hjälp att få

Det är inte så svårt med bokföring som du kanske tror vid första anblick. Det finns hjälp att få och du behöver inte alls känna att det kommer att bli jobbigt. Det kommer att bli en daglig rutin för dig. Vill du ändå ha hjälp så kan du alltid anlita en revisor.

Han eller hon hjälper dig gärna med det du tycker är svårt. Vill du ha hjälp med att registrera eller starta din enskilda firma så kan du få det här på vår sida! 


image
Hans Kahn  2338 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 9:18 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile