Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Budget som ung företagare

När du är ung är viljan stark och du vill lyckas när du går ur skolan. Men det finns många vägar att gå att och det är lätt att du också känner dig vilsen i ditt yrkesval. Det kan inte minst vara svårt att kliva in på arbetsmarknaden som nyexaminerad utan arbetslivserfarenhet. Ännu svårare är det att få börja arbeta med det yrke man utbildat sig till eller drömmer om att få jobba i. Då kan det vara en lösning att starta enskild firma.


Starta enskild firma som ung

Du kanske har en idé eller ett intresse som du vill arbeta med professionellt. Då är det givetvis en möjlighet som du ska få ta del av. Möjligheten att starta enskild firma. Men det är viktigt att tänka igenom situationen innan du startar ett företag.

Det är därför viktigt att du tar till dig av de råd och hjälp som finns att få. Du hittar bra information om hur du går till väga för att starta enskild firma här.

Från det att du har fyllt 16 år kan du starta företag. Oavsett vilken företagsform du väljer. Men du måste då ha dina föräldrars tillstånd. Tillstånd kan också fås från din förmyndare och överförmyndare.


Formulera affärsidén

Företagsformer finns det flera stycken. Starta enskild firma är bara ett alternativ. Men det är många gånger det enklaste alternativet och kan vara bra att börja med i unga år.

Innan du börjar fundera över företagsformer bör du dock ha en affärsidé formulerad. Detsamma gäller lokaler. Det är ingen idé att du börjar leta efter dessa innan du är helt säker på vad din affärsidé är.

Du måste veta vad det är du säljer. Beskriv vilken vara eller tjänst du vill sälja. Ta reda på vem som ska köpa varan eller tjänsten och hur marknaden ser ut för det du ska sälja.

Försäkra dig också om att du känner till fördelar samt nackdelar jämfört med dina konkurrenter.

Ta hjälp av personer i din närhet som du litar på och pröva din idé. Pröva idén på din omvärld helt enkelt. Med det menat att du inte bara ska vända dig till dina närmaste vänner utan fråga vad andra tycker.


Starta enskild firma men tänk på ekonomin

Ekonomi är en mycket viktig del av ett företag. Många företagare skulle säga att det är det viktigaste i verksamheten. När du ska starta upp gör du en budget för att se att du klarar av utgifterna.

Det är viktigt att du kan försörja dig när du betalat skatt och socialavgifter. Gör en startbudget. I den kan du göra en kostnadsberäkning som visar vilka kostnader som är nödvändiga för att kunna starta verksamheten t.ex. investeringar i maskiner.

Beräkna dina in- och utbetalningar varje månad för att se vilken likviditet som behövs i företaget så att du har pengar när fakturor och andra utgifter ska betalas. Beräkna också företagets lönsamhet.

image
Hans Kahn  2183 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 8:27 AM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile