Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Dags att starta enskild firmaHar du länge tänkt att det skulle vara roligt och givande att jobba för dig själv, men kanske inte riktigt vågat ta steget fullt ut och starta eget? Vi lever gärna kvar i vår trygga värld där dagarna är inrutade med jobb och rutiner.

Men kanske kommer en dag då du verkligen vill ändra på detta och få mer flexibilitet i vardagen. Kanske är det denna dag idag?

Det kanske inte alls har med att göra att du vill lämna en tråkig vardag bakom dig, utan att du helt enkelt äntligen har hittat det där speciella som just du är bra på och nu är det dags att sälja denna tjänst eller produkt som du helhjärtat brinner för.

Det som kanske känns allra svårast i en stund som denna är att faktiskt att just starta upp ett företag. Hur gör man? Bara lugn, det behöver inte vara komplicerat, det kanske till och med är mycket lättare än du tror.

Det finns en del olika företagsformer att välja mellan i Sverige, men vill man göra det så lätt för sig som möjligt, så väljer man ofta att starta en enskild firma.

Man måste då vara ensam om att starta firman och vara svensk medborgare (eller ha ett samordningsnummer). Det är mot ditt personnummer eller samordningsnummer som den enskilda firman registreras.

Du räknas då själv som en fysisk person och blir då också personligen ansvarig för företagets skulder. Detta kan vara bra att känna till.

När du startar en enskild firma så kommer du att deklarera din vinst samtidigt som du fyller i din personliga deklaration. Vinsten kommer då också att beskattas, så det är bra att inte spendera alla inkomster som företaget får in, utan sätt undan en del för att betala dina egna arbetsgivaravgifter och skatt.

En annan fördel med att starta enskild firma är att man inte behöver sätta in några pengar i firman när man startar upp, så som man till exempel behöver göra när man startar ett aktiebolag.

Det enda man behöver göra är att betala en registreringsavgift och sedan är det bara att börja fakturera kunderna. Se bara till att du även ansöker och blir beviljad f-skatt om du säljer tjänster.

Som sagt, det är inget komplicerat att sköta en enskild firma. För att förenkla vid deklaration är det dock bra att hela tiden hålla reda på sina inkomster och utgifter.

Detta ger också en bra överblick över företaget och hur det går och det är ju alltid roligt att veta. Om du känner att du skulle vilja ha mer information, råd och hjälp så kan ni registrera er här via vår sida, enklare än så kan det inte bli. Stort lycka till!

image
Hans Kahn  2071 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 4:11 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile