Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Enskild firma - 7 tips som ALLA borde tänka på

 


Att du har insett charmen med att vara egenföretagare och din egen chef tvekar jag inte på en sekund.

Att tvingas rätta sig i ett led som man inte passar in i – alltså att vara anställd – det passar inte mig, och kanske inte dig heller.

Säkerligen känner du till att du själv bestämmer över dina arbetstider, att du kommer – baserat på intäkter – bestämma din egen lön, att du verkligen kan stå för vad du erbjuder dina kunder oavsett om det är varor eller tjänster vi pratar.

Tillfredsställelsen när något man brinner för sakta men säker byggs upp från att ha varit bara en liten idé som man gått omkring och fantiserade om, till något stort, en affär, en rörelse, ett företag där du är en att räkna med på marknaden – den är gudomlig.

 

Man kan inte tänka på allt

Det finns dock vissa saker som man inte tänker på i första taget när man ska starta enskild firma. Och hur ska man veta allt? Det kan ju ingen begära.

Därför har vi sammanställt sju bra tips som kan vara bra att tänka på ibland som inte alla blivande egenföretagare tänker på.

 

Lyssna på kunderna

Säkerligen har du hört att man ska lyssna på kunden, att kundens önskan ska vara flygföretagens lag. Nja, så mycket behöver man kanske inte ta i, men att lyssna på sina kunder kan vara guld värt.

Tipset är att helt enkelt göra det lätt för dina kunder att lämna sina synpunkter. Det kan göra att du får en bild av ditt företag ur ett helt nytt perspektiv.

Ha ett öppet diskussionsflöde på sociala medier, uppmuntra kunder att skicka mejl, ringa eller tala om för dig eller eventuellt dina anställda om vad de tycker och tänker. Kanske bär nästa kunde på en extremt bra affärsidé?!

 

Kasta

Va?! Inte ska man väl kasta säker som har med företaget att göra? Faktum är att vissa saker kan du med gott samvete lägga i pappersåtervinningen. Att drunkna i administrativa uppgifter har ingen blivit en bättre företagare av.

När du är klar med ett papper, arkivera om du måste. Kasta annars.

 

Sluta aldrig nätverka

Många tror att så fort man har skaffat sig ett nätverk är man klar och behöver inte bry sig om det mer. Tvärtom! Ett nätverk är föränderligt och dynamiskt.

Det är som med vänner, när du lärt känna några vänner (eller företag som det handlar om i detta fall), lär känna deras vänner. Kontakta företag och berätta vad du gör. Det är en ömsesidig vinst.

 

Kolla in konkurrenterna till din enskilda firma

Håll ett ständigt vakande öga på vad dina konkurrenter sysslar med. Medvetet och omedvetet går trender i alla branscher och man vill inte vara den sista som anammar en trend som kunderna gillar.

 

Skryt inte

När det går bra är det lätt att man glatt berättar om det för vänner och bekanta. Även för personer i samma bransch. Det riskeras att uppfattas som skrytsamt, vilket kan göra att folk vänder sig mot dig.

Sug på karamellen av att de går bra ensam eller tillsammans med närmaste familjen i stället. Då kommer den fortsätta att smaka gott.

 

Gå in på Instagram under arbetstid

Ännu ett va. Vad jag menar med denna rubrik är helt enkelt att du ska ta små pauser som belöningar när du gjort något som är lite jobbigare eller tråkigare än andra arbetsuppgifter.

Det kan vara allt från att gå in och internetshoppa till att scrolla lite på Instagram. Eller varför inte göra någon roligare uppgift helt enkelt.

 

Tro på din affärsidé

Varför har du valt att starta en enskild firma? Just det ja! För att du hade en kanonidé. Ge aldrig upp den – den kan behöva korrigeras eller uppdateras – men håll fast i det där som fick den brinnande företagarlågan att tändas inom dig.

 

 

image
Hans Kahn  2376 visningar
Senast uppdaterad: 12/6/2021 4:04 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile