Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Företagare som fakturerar sig själva

Om man ska starta en mindre firma själv, så väljer man ofta enskild firma som företagsform. En enskild firma är den enklaste formen av företag som finns i Sverige idag och en enskild firma drivs av en enskild näringsidkare.

I en enskild firma så är det näringsidkaren som fakturerar sig själv personligen med sitt personnummer som organisationsnummer och alla vinster som man får in i företaget beskattas som lön. Skatten betalar man i sin deklaration varje år och man kan samtidigt också göra avdrag för kostnader i deklarationen.Som enskild näringsidkare är du personligen ansvarig för allt som sker i ditt företag. Om företaget har skulder så kan du tvingas betala dessa med dina privata medel.

Detta är väl egentligen den enda nackdelen med att starta denna typ av företagsform. Det som är positivt är att det är väldigt enkelt att starta upp en enskild firma och man behöver inte sätta in några pengar för att starta upp, vilket du behöver göra när du till exempel startar ett aktiebolag.

Detta betyder att om du har ett aktiebolag så räknas bolaget som en juridisk person, alltså helt separat från dig som privatperson. Detta är en av de största skillnaderna på dessa två företagsformer.

Det är så klart alltid bra att kontinuerligt hålla koll på sina räkenskaper för att se hur det går i företaget och för att få en snabb och säker överblick, så du vet om du ligger på plus eller minus.

Ett bra tips kan vara att sätta in 40-50% av inkomsterna som företaget får in på ett speciellt konto. Dessa pengar använder du sedan för att betala arbetsgivaravgifter och skatter. Då vet du att du aldrig kommer att behöva betala någon restskatt med egna pengar.

Läs mer om att starta enskild firma här på vår hemsida! 


image
Hans Kahn  4730 visningar
Senast uppdaterad: 12/2/2021 4:37 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile