Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Öppna enskild firma och bestäm över dig självVill du vara din egen chef? Om du planerar starta enskild firma är det just den framtiden som väntar. Chefsyrket i sitt eget företag är fantastisk. Man bestämmer om hur, var och när. Det är frihet, men också en hög grad av ansvar.

Ansvar kräver hårt jobb och att man läser av marknaden och sina kunder. Men också att man känner av på vilken nivå man själv ligger och ens eventuella anställda.

 

Bra egenskaper för att vara din egna chef.

Det finns vissa egenskaper som kan vara avgörande för att lyckas med att vara sin egen chef, Här har jag sammanställt några av de bästa råden för att blivande företager ska klara av att bossa i sitt eget företag och klara av att inte ha en arbetsgivare som fixar alla svårare problem.

 

Kreativitet och fantasi.

kreativitet är något som alla som ska starta eget företag bör ha. Är man inte kreativ blir det svårt att slå på den befintliga marknaden med nya intressanta varor eller tjänster. Kreativitet handlar om att tänk fritt och nytt, om att skapa vinnande idéer. Helt enkelt om att använda sin fantasi. En bra chef ska kunna agera fantasifullt i nya situationer.

 

Prata med folk.

Den som har enskild firma kommer att bli ansiktet utåt för företaget. Det är ägaren som kommer vara den som ska knyta kontakter och attrahera kunder och konsumenter. För att lyckas med detta och hela tiden bevara och få nya kunder och kontakter måste man som sin egen chef vara trevlig. Det handlar om att vara socialt kompetent.

Introverta människor i affärssammanhang lyckas oftast inte lika väl som de med ett mer extrovert beteende i företagskretsar. Dessutom är det roligare och enklare för den som valt att bli näringsidkare. För om man är öppen och trevlig gentemot andra kommer de att vara trevliga och öppna tillbaka, och på så sätt kommer samarbetspartner och investerare, och naturligtvis kunder och konsumenter att öka.

 

Ordning och redan – pengar på fredag?

Självklart ska man låta fantasin flöda, vara kreativ och vara uppfinningsrik. Men även ordning och reda som en slags vuxen motvikt kan vara nödvändigt. Att vara disciplinerad är särskilt viktigt i början av ett företags livstid. Ha ordning och reda på dig själv, se till att du gör ditt jobb. När du sedan har en tillräckligt stor omsättning för att hålla anställda disciplinerade kommer det att löna sig.

 

En företagsam företagare.

Som företagare och sin egen chef gäller det att vara företagsam. Du måste ha tålamod och visa att du är uthållig. Inget sker av sig själv, faktum är att det är ibland nästan olidligt långsamt att få företaget att komma igång ordentligt. Ger man upp i första taget finns det ingen chans att man lyckas. Såklart. Men ger du dig inte i första taget kommer slit och tålamod ge resultat.

 

Var glad och positiv.

Om man hela tiden ser motgångarna och aldrig uppmärksammar det positiva och framgångarna – då kommer negativiteten ta över och till slut påverka rörelsen. Var glad, inte överdrivet, men om du är glad kommer även du att tycka saker och ting är roligare på jobbet. I samband med det kommer eventuella anställda att bli gladare på jobbet och leverera bättre, samt att kunderna kommer märka att ni trivs och på så sätt också kommer att trivas.

 

Det handlar faktiskt inte om liv och död.

I direkt anknytning till om att man ska vara optimistisk för att klara av att vara sin egen chef, bör man komma ihåg att det faktiskt inte är blodigt allvar. Ha lite självdistans. Det kommer att göra att du som chef blir en bättre ledare. Naturligtvis måste du ta det hela på allvar, men om du har en skön inställning kommer det mesta ordna sig. Kombinera seriösa drag med självdistans.

image
Hans Kahn  2032 visningar
Senast uppdaterad: 12/3/2021 1:38 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile