Starta enskild firma under 5 minuter direkt online

Att starta enskild firma är normalt sett en långsam och tidskrävande process, men med vår hjälp kan du komma igång inom bara fem arbetsdagar. Paketet inkluderar allt du behöver för dig som ska starta eget för första gången. För bara 990 (exklusive moms) hjälper vi dig att komma i gång i dag.

Fyll i dina uppgifter

Öppna enskild firma och njut av att vara din egen chefFöreställ dig att det är du som bestämmer. Bara du, ingen annan. Du gör inget som du måste skämmas över eller inte kan stå för.

Och det du erbjuder är dessutom sådant som du är duktig på och stolt kan leverera eller erbjuda dina kunder. Fin dröm va?

Och vet du vad, det behöver inte vara bara en dröm.


Egenföretagare är lyckligare

Det finns forskning som pekar på att de som är sina egna chefer och startat en enskild firma är gladare för att jobba, lyckligare när de utför sina arbetsuppgifter och positivare när de vaknar på morgonen under arbetsdagar.

Orsaken till detta är helt enkelt att de som har valt att registrera enskild firma ser sitt jobb som en del i vad som gör dem lyckliga i livet.

Detta i motsats till anställda som i mycket större utsträckning ser sitt arbete endast som ett medel till att vid löning bli lycklig och glad.


Lev ut din dröm – starta egen firma

De flesta som startar eget företag gör det för att de har en affärsidé som de vill dela med resten av världen. Något som de tror på, brinner för och anser vara unikt.

Det är ett enormt drivmedel. För eftersom man är sin egen chef så har man alla möjligheter att följa sitt hjärta och sälja de varor eller tjänsterna som man med rak rygg kan stå för.

Man är sin egen arbetsgivare och allt är upp till en själv.


Bestäm själv över tid och plats

Många som startar eget ser också charmen med att bestämma över sina arbetstider själv. Att sitta på kontoret mellan åtta och fem kan vara ett minne blott (om det inte är just de förhållandena man trivs med).

Bekväma arbetskläder och god mat från sitt eget kök är också små guldklimpar i den egenföretagande chefens vardag om man nu jobbar hemifrån. Fördelarna är många.

Dessutom ser många att de kan balansera familjeliv – hämta från dagis, natta ungarna, gå ut med hunden, middag med partnern med mera – på ett betydligt enklare sätt när de är sina egna chefer.


När det blir obalans mellan vardag och familjeliv

Men ibland blir det tyvärr fel. Ibland, ganska ofta faktiskt, händer det att de som valt att öppna enskild firma och vill njuta av att vara sin egen chef, mister kontrollen mellan jobb och fritid.

Privatlivet blir lidande och det där drömmarnas jobb blir helt plötsligt något mardrömslikt. Jobbet lämnar en aldrig, man glömmer bort att fritid är fri tid och att arbetstid är tid då man arbetar.

I stället för fem, sju eller åtta arbetstimmar blir det närmare tio, tolv eller till och med femton arbetstimmar. Familjen tröttnar, du tröttnar, kunderna tröttna. Allt blir bara svart. Hur ska man då undvika att hamn i denna fälla?


Sätt upp tidsgränser för varje arbetsuppgift

Ställ klockan om det behövs. Hur du än väljer att bestämma vilken tid en arbetsuppgift ska ta, håll det. Därefter går du vidare, tar en paus eller pratar av dig med eventuella kollegor eller anställda.

Eller varför inte din partner? Ring mamma? Gå ut till köket när klockan ringer för lunch. Se dig själv som Skalman med sin mat- och sovklocka. Ja, faktiskt. Behöver du sova en kort lur under dagen, tillåt dig själv.

Du är nämligen din egen chef.


Belöna dig själv

Alla jobb innehåller mer eller mindre roliga delar. När du gjort något mindre roligt, se till att en belöning väntar. Det kan vara allt från en roligare arbetsuppgift, lite mysigt med någon i familjen, en banan eller lite shopping.

Du väljer, men gör så att arbetstiden som du lagt ner på det mödosamma belönas. 


Det handlar om balans

Naturligtvis måste man få sin ekonomi att rulla på och gå ihop, annars finns ju inte företaget längre. Men att balansera arbete med fritid, roligt med mindre roligt – det är ett måste.

För då kommer slutresultatet att bli bättre och ekonomin kommer att fungera samtidigt som du trivs.

image
Hans Kahn  2088 visningar
Senast uppdaterad: 12/6/2021 4:10 PM

Vårt kundcenter

08 123 503 29

 

Måndag-fredag: 10:30-17:00

Lördag-söndag: stängt

Helgdag: stängt

footer desktop
footer mobile